Μπαρτζώκας: «Εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδίως αμυντικά»

Μπαρτζώκας: «Εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδίως αμυντικά»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδίως αμυντικά»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην αμυντική απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την εμφάνιση των παικτών του.

Έπειτα από την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα, ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά αμυντικά. Παρότι χάσαμε αρκετά λέι απ στο παιχνίδι, δε χάσαμε το μυαλό μας και πήραμε τελικά τη νίκη. Δεν ήταν από τα σημαντικά παιχνίδια βαθμολογικά, αλλά θέλαμε να τελειώσουμε με μια νίκη μέσα στην έδρα μας για τον κόσμο μας».

Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Δεν ήταν must win παιχνίδι, παρ' ότι δείξαμε μεγάλη μάχη, υπήρχε πολύ αθλητικότητα, έγιναν πολλά φάουλ και πολλές επαφές. Ήταν παιχνίδι πλέι οφ, όχι κανονικής διάρκειας. Παίξαμε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες, τον Σλούκα και τον Φαλ, όμως δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ομαδική προσπάθεια και η άμυνά μας σε όλο το παιχνίδι ήταν μοναδική. Χάσαμε βολές στην τρίτη περίοδο και κρίσιμα λέι απ. Βασιστήκαμε στην άμυνά, βρήκαμε τον τρόπο για να κερδίσουμε. Δώσαμε υπόσχεση πως όποιος κι αν είναι αντίπαλος στα playoffs, εμείς θα παλεύουμε».

Για τον χαρακτήρα των Πειραωτών: «Ένιωσα πολλές φορές χαρούμενος και περήφανος από νίκες που κάναμε. Τώρα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα. Δεν δείξαμε διστακτικότητα σε κανένα σημείο. Χάναμε βολές, χάναμε λέι απ σε κρίσιμα σημεία, όμως όλοι μαζί επιμείναμε ώστε να κερδίσουμε το ματς».

Για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου: «Τα playoffs είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Το επίπεδο της έντασης ανεβαίνει. Το παιχνίδι παίζεται με πολλές επαφές. Στην Ευρώπη όταν παίζεις ντέρμπι και κρίσιμα ματς δεν ξεχωρίζεις αν είναι παιχνίδι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο από τον Απρίλιο. Στα playoffs, δεν περιμένουμε τίποτα παραπάνω... Πρέπει να δείξουμε μαχητικό πνεύμα. Σε αυτό είμαστε καλοί. Ήταν πολύ καλή προσπάθεια, αν υποθέσουμε ότι ο στόχος ήταν να βρεθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Το καταφέραμε, πήραμε και το πλεονέκτημα έδρας. Δείξαμε μια ομάδα που αν λειτουργεί σωστά, έχει υψηλό ταβάνι. Το επόμενο βήμα είναι τα playoffs. Έρχονται ομάδες χωρίς μεγάλη πίεση, γιατί ξαφνικά η σεζόν τους άρχισε ξανά. Πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου και να λες πόσο έτοιμοι είμαστε».

Για τι αν νιώθει υπερήφανος που έχτισε την ομάδα με πιο μικρό μπάτζετ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν πρέπει να επικαλείσαι το μπάτζετ. Όταν γύρισα στον Ολυμπιακό είχα μια συγκεκριμένη αποστολή. Να πάμε εδώ που φτάσαμε τώρα μεσολάβησε μια λιγότερο καλή. Δεν ήταν αποτυχημένη χρονιά, απλά δεν είχαμε πρωτάθλημα, δεν είχαμε ρυθμό. Αρχίσαμε μια διαδικασία, κρατήσαμε τους παίκτες που έπρεπε να μείνουν, ήρθαν σημαντικοί παίκτες και αυτό που έδειξε η ομάδα είναι πως είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Το καλό είναι πως νιώθω ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα πως είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

Για το αν θα δει τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής: «Οι συνεργάτες μου θα κάνουν ζάπινγκ, εγώ δεν κάνω. Ο,τι είναι να έρθει, θα έρθει».

@Photo credits: INTIME