Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-66: Η «κόλαση» του ΣΕΦ λύγισε και την Μπαρτσελόνα (vid)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-66: Η «κόλαση» του ΣΕΦ λύγισε και την Μπαρτσελόνα (vid)
Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τουλάχιστον τρίτος αφού νίκησε την Μπαρτσελόνα με 73-66 και τελείωσε την regular seasοn με μόλις μία εντός έδρας ήττα. «Καμίνι» το ΣΕΦ και περιμένει να μάθει αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι που θύμιζε Final 4 επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 73-66 και στην χειρότερη περίπτωση θα τερματίσει στην 3η θέση της κατάταξης ενώ μπορεί να φτάσει και στην 2η. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ένα ματς απίστευτης έντασης έπαιξε συγκλονιστική άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση κάλυψε τις απουσίες των Σλούκα και Φαλ. Η Μπαρτσελόνα είχε κι αυτή απόντες (Ντέιβις, Χίγκινς, Γιοκουμπάιτις, Οριόλα), αλλά διαθέτει τεράστιο βάθος στο ρόστερ της και της… έκρυψε σε κάποιο βαθμό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και στις δύο πλευρές. Η άμυνά της εμπόδιζε τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να βρουν καλές επιλογές και στην άλλη πλευρά με πολλές πάσες έβρισκαν συνέχεια ασίστ (2-10, 4’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα άλλαξε πάραυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και η εκπληκτική άμυνα των παικτών σε συνδυασμό με τα δύο τρίποντα (Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ) ισορρόπησαν την κατάσταση (10-12, 8’).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά στο +8 (15-23, 22’), όμως σαν σε επανάληψη του προηγούμενου διαστήματος ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά γρήγορα (30-32, 17’) με τους ΜακΚίσικ και Ζαν Σαρλ να σκοράρουν. Πάντως το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 33-40 χάρη σε ένα τρίποντο του Καλάθη από τα 8.5 μέτρα υπό πίεση.

Μπορεί η τρίτη περίοδος να ξεκίνησε με τρίποντο του Ουόκαπ, αλλά ακολούθησαν 0/4 βολές. Στην άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις και ξέφυγε με 38-47 (25’) έχοντας πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς. Η άμυνα βελτιώθηκε, όμως στην άλλη πλευρά κυριαρχούσε η αστοχία με τις βολές να συνεχίζουν να βρίσκουν σίδερο με αποτέλεσμα να χαθεί ευκαιρία να μειώσει ο Ολυμπιακός το σκορ ακόμη περισσότερο. Ενα κάρφωμα του Μάρτιν και ένα τρίποντο του Βεζένκοβ, έβαλαν για τα καλά και τον κόσμο στην εξίσωση και το αποτέλεσμα φάνηκε στον πίνακα του σκορ (48-47, 28’) ενώ το δεκάλεπτο έληξε με τρίποντο του ΜακΚίσικ (51-48).

Σε όλο το παιχνίδι «έπεφταν» κορμιά κι ήταν λογικό να μην αλλάξει τίποτα στη φιλοσοφία των δύο αντιπάλων όσο κυλούσε ο χρόνος. Ο ΜακΚίσικ είχε απάντηση σε κάθε άμυνα της Μπαρτσελόνα (60-60, 37’). Τα καλάθια έμπαινα με κόπο, λεπτομέρειες θα έκριναν τον νικητή αφού οι άμυνες λειτουργούσαν άψογα και το τρίποντο του Ουόκαπ, το κόψιμο του Παπανικολάου στον Σανλί και το δικό του καλάθι που ακολούθησε ήταν οι λεπτομέρειες που χρειάζονταν (69-63, 39’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σπουδαία άμυνα, φημίζονται για αυτήν όμως ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος κρατώντας την κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στους 66 πόντους. Με το σκορ στον πόντο ο Ουόκαπ ευστόχησε σε τρίποντο, ο Παπανικολάου έκοψε τον Σανλί, στη συνέχεια σκόραρε και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο MVP: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ τελείωσε με 20 πόντους (6/9διπ., 1/2τριπ., 5/6βολ.), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λαπροβίτολα έπαιξε 16:31 (όλα στο β’ ημίχρονο) και ήταν κακός με 3 πόντους, 5 λάθη και 5 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βεζένκοβ είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ ο Παπανικολάου έπαιξε συγκλονιστική άμυνα και πρόσφερε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι δέκα χαμένες βολές των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο. Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 2/7 βολές του Τάιλερ Ντόρσεϊ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το παιχνίδι ήταν κάτι από τα προσεχώς. Η ένταση ήταν τέτοια που πετυχαίνεις σε αγώνες playoffs και Final 4. Σλούκας και Φαλ είναι κομβικοί παίκτες σε αυτή την ομάδα και τα κενά τους τα κάλυψε η άμυνα και η ενέργεια. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά την regular season.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με έναν πόντο (79-78) διαφορά μετά από παράταση. Έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο σε κάποια ισοβαθμία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

8

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.