Άλμπα Βερολίνου - Μπαρτσελόνα 79-95: Φουλάρουν για την κορυφή οι Καταλανοί

Newsroom
Άλμπα Βερολίνου - Μπαρτσελόνα 79-95: Φουλάρουν για την κορυφή οι Καταλανοί
Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα με σκορ 79-95 για την 31η αγωνιστική της EuroLeague και κάνοντας τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση στη regular season, σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε στο Max Schmeling Halle κόντρα στην Άλμπα, γνωρίζοντας πως η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στην Πόλη κι έχοντας την ευκαιρία να κάνει ακόμη ένα βήμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Εν τέλει οι Καταλανοί επικράτησαν με 79-95 κι ανέβηκαν στο 20-5, αφήνοντας τη «Βασίλισσα» στο 18-7 ενώ εκκρεμούν τρεις αγωνιστικές.

H Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 39-47, σουτάροντας με 60% στο τρίποντο (6/10) και μοιράζοντας 12 ασίστ αντί μόλις 5 της Άλμπα που στηρίχθηκε επιθετικά στις πρωτοβουλίες του Σμιθ. Στη συνέχεια οι Καταλανοί πάτησαν γκάζι και εκτόξευσαν το προβάδισμα στο +22 (51-73, 29'), διατηρώντας διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε του ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τρίτη περίοδο, όταν οι «μπλαουγκράνα» έχτισαν διαφορά και δεν απειλήθηκαν ξανά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο ΜVP: Ο Μίροτιτς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21:21.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τιμ Σνάιντερ της Άλμπα με 1/4 σουτ και 2 ριμπάουντ σε 23'.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκο Λαπροβίτολα βοήθησε την Μπαρτσελόνα με 10 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 96-64, δίχως να τίθεται ζήτημα πιθανής ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14/23 τρίποντα της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η νέα μεγάλη εμφάνιση του Μίροτιτς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Μπαρτσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Άλμπα κι έφτασε στην άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 39-47, 58-73, 79-95.

γ

η

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.