Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 93-90: Ο Μίτσιτς αρνείται να ηττηθεί (vid)

Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 93-90: Ο Μίτσιτς αρνείται να ηττηθεί (vid)
H Αναντολού Εφές (14-10) βρέθηκε στο -10 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όμως πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (18-7) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλιε Μίτσιτς με 29 πόντους!

Η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, στο μεγαλύτερο κομμάτι. Ξεπέρασε το σοκ, μετά τον τραυματισμό και την (προσωρινή, όπως αποδείχτηκε) αποχώρηση του Έντι Ταβάρες και κατάφερε σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα να ξεφύγει με διαφορά 10 πόντων (84-74, 9:05 πριν το τέλος).

Μόνο που η Εφές δεν είχε διάθεση να αφήσει να φύγει από τα χέρια της η 5η θέση. Τρίποντο ο Μοερμάν (84-77), δίποντο και μία βολή ο Λάρκιν (84-80), ο οποίος πήρε μπροστά στο 2ο ημίχρονο και μετά το δίποντο του Ντεκ (86-80) ο Μοερμάν εκτέλεσε ξανά για τρεις (86-83).

Ο Μίτσιτς πήγε το ματς στον πόντο με λέι απ, μέσα σε πανζουρλισμό (86-85), ενώ ένα νέο τρίποντο του Σέρβου γκαρντ (27π. σε εκείνο το σημείο) έβαλε το σε κατάσταση «φτου και από την αρχή».

Τα τελευταία τέσσερα λεπτά έκρυβαν ένα απίθανο ντέρμπι! Για ένα αγωνιστικό λεπτό καμία ομάδα δεν σκόραρε, μέχρι που ο Ντεκ έδωσε τη λύση με μακρινό δίποντο για το 90-88.

Με 2:08 στο ρολόι ο Ελάιτζα Μπράιαντ (με το πρώτο καλάθι του) έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Εφές (91-90) σε μία σχεδόν... σκοτωμένη επίθεση, με τον Μίτσιτς να χάνει τον έλεγχο της μπάλας και να πασάρει καθισμένος!

O Μίτσιτς έδωσε... αέρα τριών πόντων στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, παρά την προσπάθεια του Γιαμπουσέλε για μπλοκ, ενώ ο Μπράιαντ κατάφερε να σταματήσει τον Ταβάρες στην επίθεση της Ρεάλ.

Ο Ντάνστον κέρδισε το τζάμπολ σε μία αμφισβητούμενη διεκδίκηση της μπάλας και ο Λάρκιν αστόχησε σε λέι απ. Η Ρεάλ είχε 9.3 δεύτερα στη διάθεσή της για να μείνει ζωντανή.

Ο Ρούντι αστόχησε στο τρίποντο για την παράταση και η Εφές έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της 4ης θέσης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με τη Ρεάλ στο +10 (82-72) η Εφές έκανε ένα επί μέρους 16-6 για να ισοφαρίσει 88-88 και να αρχίσει το ματς από την αρχή.

Ο ΜVP: Ο Βασίλιε Μίτσιτς με 29 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 36:55.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Για ένα ακόμα ματς ο Τομά Ερτέλ είχε μικρή προσφορά, με 5 πόντους σε 14 λεπτά και ενώ ο Σέρχιο Γιουλ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Αντριάν Μοερμάν είχε 18 πόντους και δύο κρίσιμα τρίποντα στην ανατροπή της Εφές.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 82-69. Η Εφές δεν κάλυψε τη διαφορά, αλλά η ισοβαθμία είναι απίθανο σενάριο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 11/25 τρίποντα της Εφές και οι μόλις 13 ασίστ σε ένα ματς με 93 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο διπλός τραυματισμός του Έντι Ταβάρες. Πρώτα στο γόνατο και μετά στο φρύδι, όπου πήγε στον πάγκο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εφές ξέρει πως να διαχειριστεί τέτοια ματς. Το ίδιο και η Ρεάλ. Οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά, κάτι που προσθέτει μεγαλύτερο προβληματισμό στις εμφανίσεις της.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 44-51, 72-79, 93-90

Efes-Real

Efes-Real

@Photo credits: EuroLeague