Ολυμπιακός: Πέτυχε την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία με τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Πέτυχε την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία με τον Παναθηναϊκό!
Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το εκκωφαντικό 101-73, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη του στα ντέρμπι «αιωνίων» στην EuroLeague / Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο για την 30ή αγωνιστική της EuroLeague, επικρατώντας με 101-73 ενώ το +28 συνιστά τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν «εκρηκτικό» πρώτο δεκάλεπτο και τελείωσαν το ματς με 10/12 βολές, 26/39 δίποντα, 13/29 τρίποντα, μετατρέποντας σε θρίαμβο το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη νίκη στα ντέρμπι «αιωνίων» στην EuroLeague ή το Κύπελλο Πρωταθλητριών ήταν το 49-69 το 1997, στα προημιτελικά εκείνης της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ήταν ο πρώτος προημιτελικός που διεξήχθη στις 27 Μαρτίου 1997, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Ντέιβιντ Ρίβερς (17π.) και Ντράγκαν Τάρλατς (16π.) στον δρόμο για το Final 4 της Ρώμης όπου κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών και έκλεισε τη χρονιά με το ιστορικό Triple Crown.

69

@Photo credits: eurokinissi