Πρίφτης: «Τσακωνόμαστε για χρήματα και εκτάσεις ενώ ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας»

Newsroom
Πρίφτης: «Τσακωνόμαστε για χρήματα και εκτάσεις ενώ ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας»
Ο Δημήτρης Πρίφτης μιλώντας για το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις στάθηκε στο κακό πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του, αλλά και στα όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» στην αρχική του τοποθέτηση για το ματς στο ΟΑΚΑ και την ήττα από την Ζάλγκιρις, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο και κάναμε κακό στους εαυτούς μας. Όχι ήταν ήμασταν πολύ καλοί στις υπόλοιπες τρεις περιόδους, όμως είχαμε περισσότερη ισορροπία. Χάσαμε πολύ εύκολα. Αν σε αυτά τα ματς μπαίνεις στο παρκέ και δεν ακουμπάς τον αντίπαλο και στην επίθεση δεν πασάρεις, ο αντίπαλος θα έχει αυτά τα ποσοστά στα δίποντα και στα τρίποντα. Είχαν 75% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό σημαίνει πως δεν τους αγγίξαμε. Δεν ήμασταν αρκετοί απόψε. Φυσικά, υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν μπορώ να μείνω σε αυτές τώρα. Τέλος πάντων, είναι αυτό που είναι. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε: «Είναι δύσκολο αυτό που συμβαίνει, για όλους μας. Μέρος του μυαλού μας είναι εκεί. Πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, αλλά δεν είναι. Μίλησα με τον Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδη) στη Μόσχα, μιλάω με τους ανθρώπους της Ούνικς, της προηγούμενης ομάδας μου στο Καζάν. Είναι πολύ διφορούμενα τα πράγματα και δεν θέλω να κάνουμε πολιτική συζήτηση τώρα. Στη Ρωσία οι άνθρωποι έχουν τη δική τους προσέγγιση γι αυτό που συμβαίνει. Όπως και να έχει, όλο αυτό είναι πολύ άσχημο. Επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια λύση. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών, όλα τα άλλα είναι ο μικρόκοσμός μας. Κάτω από τον ουρανό και κάτω από τον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι, είτε είμαστε από την Ελλάδα, είτε από την Τουρκία, είτε από τη Ρωσία, είτε από την Ουκρανία. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, που δεν βλέπουμε την καθημερινότητα. Δυστυχώς όμως τσακωνόμαστε για χρήματα, για εκτάσεις. Ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας».

@Photo credits: INTIME