Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις 83-96: Μαύρη... εμφάνιση

Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις 83-96: Μαύρη... εμφάνιση
Οι μαύρες φανέλες συνδυάστηκαν και με την... παρουσία του Παναθηναϊκού στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στην Ζάλγκιρις καθώς πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με 96-83.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από... βενζίνη από τη στιγμή που είχε λιγοστούς παίκτες διαθέσιμους με αποτέλεσμα να κλείσει πολύ το rotation.

Μπορεί ο Παπαγιάννης (11π., 6ριμπ.) να έπαιξε δεύτερο ματς σε διάστημα 24 ωρών και μάλιστα να ήταν συγκινητικός απέναντι στην Ζάλγκιρις, αλλά οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το έλλειμα ενέργειας του «τριφυλλιού» και φρόντισαν με το «καλημέρα» του αγώνα να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα και να κάνουν το 2/2 στις φετινές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα οι «πράσινοι» ήταν.... «μαύροι και άραχνοι» στο παρκέ του ΟΑΚΑ καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς (23π., 4/9τρ.) προσπάθησε να φέρει τις ισορροπίες, αλλά οι Λιθουανοί ήταν εκείνοι που είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο ματς.

Ο Ουλάνοβας έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην EuroLeague με 22 πόντους, ενώ τα τρίποντα του Μιλάκνις σε συνδυασμό με την «γεμάτη» εμφάνιση του Λοβέρν (17π., 12ριμπ.) έδωσαν στους Λιθουανούς το εύκολο «διπλό» στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Η καλή μέρα, λένε, από το... πρωί φαίνεται. Στην προκειμένη από το τζάμπολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός τόπου και χρόνου στην πρώτη περίοδο του αγώνα στο ΟΑΚΑ και είχε τον ρόλο του... παρατηρητή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από τη στιγμή που η Ζάλγκιρις ευστόχησε στα πρώτα σουτ και πήρε ψυχολογία, η ζυγαριά άρχισε να γέρνει ολοκληρωτικά προς το μέρος των Λιθουανών. Και πώς να μην γείρει όταν σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς μέτρησε 7/8 δίποντα και 4/9 τρίποντα έχοντας ελέγξει πλήρως τα ριμπάουντ (9 οι Λιθουανοί και μόλις 2 οι πράσινοι). Και πώς να μην εκτοξευθεί η διαφορά στο +19 για την Ζάλγκιρις όταν ο Παναθηναϊκός είχε στο ίδιο χρονικό διάστημα 4/8 δίποντα και 0/4 τρίποντα, έχοντας υποπέσει και σε τέσσερα λάθη. Τα πραγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για τους «πράσινους» και αυτό φάνηκε τη στιγμή που ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +23 για την Ζάλγκιρις (14-37) στο 12'.

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να «ροκανίσει» την διαφορά πριν από το ημίχρονο μειώνοντας και σε 24-39 έχοντας πραγματοποίησε επιμέρους 10-2 έως το 15'. Όμως οι Ουλάνοβας και Λοβέρν έφεραν και πάλι την Ζάλγκιρις σε διαφορά 20 πόντων (30-50) λίγο πριν από το ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ (34-52). Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός ήταν κακός αμυντικά καθώς η Ζάλγκιρις είχε 68% στα δίποντα με 15/22 σουτ και οκτώ ριμπάουντ περισσότερα (17-9)! Αν συνυπολογιστούν και τα 1/8 τρίποντα, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος για ποιον λόγο οι Λιθουανοί έκλεισαν το πρώτο μισό του αγώνα με αυτό το σκορ.

«Μια από τα ίδια» ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν μείωσε σε 36-52, είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο, αλλά η Ζάλγκιρις επέστρεψε στο +23 (40-63 στο 24') και ουσιαστικά δεν άφησε κανένα άλλο περιθώριο στους «πράσινους» για να επιστρέψουν στο ματς. Ο Κάβανο με συνεχόμενα τρίποντα κρατούσε την διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων και έβαζε «απαγορευτικό» στους «πράσινους» να μειώσουν τον δείκτη του σκορ. Ο Νέντοβιτς προσπαθούσε να «απαντήσει» αλλά όσο η άμυνα «έμπαζε» από παντού ήταν πολύ δύσκολο για την ελληνική ομάδα να πλησιάσει περισσότερο από 15 πόντους (61-76).

Στην τελευταία περίοδο τίποτε δεν άλλαξε, παρά μόνο η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μειώσει το σκορ, με την διαφορά να φτάνει έως και το -13, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό. Στην πρώτη περίοδο η Ζάλγκιρις προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά (10-29) έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο ματς.

MVP: Ο Εντγκάρας Ουλάνοβας (22π., 7/9δίπ., 2/3τρ., 2/2β.) ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα στην Ζάλγκιρις προκειμένου να χτίσει τη διαφορά στο ξεκίνημα του αγώνα ενώ ήταν και εκείνος που τη... διατήρησε «απαντώντας» στο επιθετικό «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ:΄Ο Ζοφρί Λοβέρν έκανε... πάρτι στην «πράσινη» ρακέτα έχοντας 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Μιλάκνις (16π., 4/7τρ.) με συνεχόμενα τρίποντα έβαλε... φρένο στο να «πέσει» η διαφορά κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάριλ Μέικον μπορεί να μοίρασε 7 ασίστ αλλά η συνολικά του εικόνα ήταν αρνητική.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι «πράσινοι» λαχτάρησαν όταν είδαν τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βρίσκεται ξαπλωμένος στο παρκέ έχοντας χτυπήσει στο πόδι, αλλά στη συνέχεια... τέλος καλό-όλα καλά καθώς επέστρεψε στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της Ζάλγκιρις η οποία είχε 26/41 δίποντα, 11/26 τρίποντα και 12 ριμπάουντ περισσότερα (31-19)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Στην αναμέτρηση του Κάουνας η Ζάλγκιρις είχε τον έλεγχο του αγώνα και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 76-69 όπου είχαν διακριθεί οι Ουλάνοβας (11π.), Κάβανο (12π.) και Μιλάκνις (13π.) ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ο Μέικον είχε 21 πόντους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η έλλειψη ενέργειας, λύσεων και καθαρού μυαλού στοίχισαν και με το παραπάνω στον Παναθηναϊκό καθώς έδωσε το δικαίωμα στην Ζάλγκιρις να ξεκινησει δυνατά το ματς και να πάρει τη θέση του οδηγού από την 1η περίοδο. Με εξαίρεση τον Νεμάνια Νέντοβιτς και την παλικαρίσια εμφάνιση του Παπαγιάννη ένα 24ωρο μετά το παιχνίδι της Εθνικής, οι «πράσινοι» είχαν συνολικά κακή παρουσία στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 10-29, 34-52, 61-76, 83-96

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.