Επίσημο: ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ θα παίζουν εκτός Ρωσίας τα εντός έδρας ματς!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Επίσημο: ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ θα παίζουν εκτός Ρωσίας τα εντός έδρας ματς!
Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε επισήμως τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 18 ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι 18 ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο συζήτησης το πως πορευθούν από εδώ και στο εξής έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ήδη τα ματς των τριών ρωσικών ομάδων αυτής της αγωνιστικής αναβλήθηκαν, την ώρα που οι οπαδοί της Ζάλγκιρις έβριζαν εν χορώ τον Πούτιν στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ.

Σήμερα, λοιπόν αποφασίστηκε:

1. Να οριστεί πλάνο που προβλέπει τον ορισμό όλων των αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα γήπεδα, εκτός ρωσικής επικράτειας, μέχρι νεοτέρας.

2. Οι αγώνες που εμπλέκουν ρωσικές ομάδες σε εδάφη εκτός Ρωσίας (σ.σ. κοινώς, τα εκτός έδρας ματς των ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ), θα γίνουν κανονικά όπως και όπου έχουν οριστεί.

3. Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή 27/2, αναβάλλεται.

Η EuroLeague Basketball θα αναλύσει τις διαφορετικές εναλλακτικές για την εφαρμογή των αποφάσεων και θα υποβάλλει το πλάνο στο Συμβούλιο των Μετόχων, προς έγκριση.