Ερυθρός Αστέρας - Αρμάνι 57-63: Δεν έθελξαν, αλλά είχαν ουσία οι Ιταλοί (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ερυθρός Αστέρας - Αρμάνι 57-63: Δεν έθελξαν, αλλά είχαν ουσία οι Ιταλοί (vid)
Η Αρμάνι Μιλάνο (15-6) πέρασε αλώβητη από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 57-63 του Ερυθρού Αστέρα (8-13) στην 24η «στροφή» της Euroleague.

Το πιθανότερο σενάριο υπαγορεύει πως το εν λόγω ματς θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα. Σε μια μέτρια ποιοτικά αναμέτρηση, η Αρμάνι Μιλάνο κρατά την ουσία και το 15ο φετινό της ροζ φύλλο, το οποίο την εδραιώνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε ξανά το ανταγωνιστικό του πρόσωπο, αλλά θα ήταν αδύνατον να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με τόσο άσχημα ποσοστά ευστοχίας (39% διπ., 27% τριπ.).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο εναρκτήριο δεκάλεπτο γίναμε μάρτυρες της χειρότερης περιόδου στην Euroleague από πλευράς επιθετικής παραγωγικότητας των δύο ομάδων. Μόλις 15 πόντοι συνδυαστικά, κακό μπάσκετ με αστοχία (6/28 εντός πεδιάς) κι έμφαση στα μετόπισθεν για το 8-7 έπειτα από δέκα ολόκληρα λεπτά αγώνα στο Βελιγράδι. Εντούτοις στην β' περίοδο υπήρξε μια στοιχειώδης βελτίωση, ιδίως όσον αφορά τους Λομβαρδούς, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με ένα ισχνό προβάδισμα τριών πόντων (23-26). Οι Ντιλέινι και Μπέντιλ με 8 πόντους έκαστος ήταν όαση επιθετικά μπροστά στους υπόλοιπους παίκτες, την ώρα που οι παίκτες του Αστέρα πέραν της αστοχίας (33%, όμοια με εκείνη τον Ιταλών) είχαν να διαχειριστούν και τα πολλά τους λάθη (9 έναντι 6 της Αρμάνι) που στην οικονομία του ημιχρόνου έπαιξαν τον ρόλο τους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη με 0-6 σερί, με τους Χάινς και Χολ να προσφέρουν λύσεις για το +9 (23-32 στο 23'). Το παιχνίδι συνέχισε να μην ενθουσιάζει από πλευράς ποιότητας, αν κι αυτό μάλλον δεν θα ενδιέφερε τόσο τον Μεσίνα, αφού έβλεπε την ομάδα του να συντηρεί με σοβαρότητα το προβάδισμα της (33-42 στο 26'). Ο Χάινς συνέχισε να φθείρει τους Σέρβους μέσα στο ζωγραφιστό (36-44 στο 27') ενώ ήταν και καταλυτικός στην άμυνα. Ο Αστέρας πίεζε για το comeback και πήρε ψυχολογία με ένα γκολ-φάουλ του Κάλινιτς (39-44 στο 28') το οποίο δεν έμεινε αναπάντητο από τον Μπέντιλ (39-47) που εξακολουθούσε να είναι πολύτιμος για τους φιλοξενούμενους , διατηρώντας την... απόσταση (σχετικής) ασφαλείας.

7'40'' πριν το τέλος, ο Χάινς έγραφε με ακόμη ένα καλάθι από την ρακέτα το 45-55 και μετέτρεπε σε φαβορί το σύνολο του Μεσίνα. Πάντως, ο ως τότε... άφαντος Ιβάνοβιτς, έγινε αισθητός στο ματς και με 4 διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 49-55 δίνοντας νέα πνοή στο παιχνίδι, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ντόμπριτς φρόντισε να αγχώσει με τρίποντο ακόμη περισσότερο την Αρμάνι (54-58 στο 37'), η οποία δεν έχασε τη ψυχραιμία της και βρήκε πειστικές απαντήσεις με διαδοχικά σουτ των Χολ και Ντιλέινι από τα 6.75μ. (56-63 στο 38'). Έκτοτε οι παίκτες του Μεσίνα δεν απειλήθηκαν επί της ουσίας, προστατεύοντας το προβάδισμα νίκης που είχαν εξασφαλίσει.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-7, 23-26, 44-50, 57-63.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, στα υπόλοιπα η Αρμάνι ήταν σοβαρή κι έδειξε συνέπεια. Πρόσεξε στην άμυνα και διαφύλαξε με διάρκεια τα - όχι και τόσο ισχυρά - προβαδίσματα της στο β' μέρος.

Ο MVP: Γεμάτο ματς από τον Ντιλέινι που είχε 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 κλέψιμο, ενώ έβαλε και το κρίσιμο τρίποντο για το 56-63 στο 38ο λεπτό.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άαρον Ουάιτ έμεινε για 14:34' στο παρκέ όντας άποντος με 0/3 εντός πεδιάς. Λίγα πράγματα κι από τον Μάρκοβιτς (1π, 1ρ, 1α σε 8:38').

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπέντιλ προσέφερε 12 πόντους με 3/4 τρίποντα συν 9 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας μια πολύ ουσιαστική εμφάνιση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 8-7 του α' δεκαλέπτου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι ντύθηκε... Αστέρας και τον νίκησε στο «παιχνίδι του», μέσω δηλαδή της εξαιρετικής και πιεστικής άμυνας.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Οι Μιλανέζοι είχαν επικρατήσει με 79-62 και ντούμπλαραν τις φετινές νίκες τους επί των Σέρβων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Νίκησε η πιο ποιοτική κι έμπειρη ομάδα, σε ένα σκληρό ματς με ιδιαίτερα έντονο αμυντικό χαρακτήρα. Το μαρτυρά και το σκορ άλλωστε.

9

5

@Photo credits: EUROLEAGUE.NET

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.