Πασκουάλ: «Μάστερ ο Ιβάνοβιτς για την Euroleague»

Ευαγγελος Στελλάκης
Πασκουάλ: «Μάστερ ο Ιβάνοβιτς για την Euroleague»
Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον πρώην τεχνικό της Μπασκόνια και του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, χαρακτηρίζοντας τον «μάστερ για την Euroleague».

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ φιλοξενείται απόψε (1/2, 21:30) από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Καταλανός τεχνικός της ρωσικής ομάδας αναφέρθηκε στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν το ματς στη φιλία του με τον νυν προπονητή των Βάσκων, Νέβεν Σπάχια, εξηγώντας πως «είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, έχουμε πολύ καλή σχέση. Έχουμε παίξει αντίπαλοι αρκετές φορές. Κάνει καλή δουλειά αυτή τη στιγμή».

Όταν δε κλήθηκε να συγκρίνει τον Σπάχια με τον προκάτοχο του στον πάγκο της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο κόουτς Πασκουάλ απάντησε ότι «ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατά τη γνώμη μου είναι ένας μάστερ, είναι ένας τρομερός προπονητής για την Euroleague. Δεν μπορούμε να τους συγκρίνουμε μεταξύ τους. Ο καθένας έχει το δικό του στιλ. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και αυτό είναι όλο». Θυμίζουμε πως ο Ιβάνοβιτς είχε περάσει κι από τον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2014-15, ενώ έχει προπονήσει ακόμη τις Μπαρτσελόνα, Λιμόζ και Χίμκι, μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο, η Ζενίτ είχε επιβληθεί με 83-54 της Μπασκόνια στην Αγία Πετρούπολη, όταν τότε δεν υπήρχε ακόμη ο Σπάχια στην ηγεσία του πάγκου και προπονητής του ισπανικού συγκροτήματος ήταν ο Ιβάνοβιτς.