Ολυμπιακός: Τον «πλήγωσε» το κακό αμυντικό transition και τα 2/7 ελεύθερα τρίποντα (vids)

Ολυμπιακός: Τον «πλήγωσε» το κακό αμυντικό transition και τα 2/7 ελεύθερα τρίποντα (vids)
Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του InStat τα δύο στοιχεία που στοίχισαν περισσότερο την ήττα στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα στην Euroleague και πλέον μπαίνει για τα καλά η βαθμολογική αμφισβήτηση στην καθημερινότητά του αφού έχει κάνει βήματα πίσω στην κατάταξη.

Μετά την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στο Τελ Αβίβ επανέλαβε την άσχημη συνήθεια του κακού αμυντικού rotation και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου σκόραρε 16 πόντους στον αιφνιδιασμό και όπως γίνεται κατανοητό αυτοί οι 16 πόντοι έχουν ακόμη μεγαλύτερη επιρροή αν αναλογιστούμε πως η νίκη κρίθηκε στους 76 πόντους.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας InStat οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 84 κατοχές εκ των οποίων οι 14 εξελίχθηκαν σε κατάσταση αιφνιδιασμού. Ο Ολυμπιακός είχε 82 κατοχές κι είχε μόλις 5 αιφνιδιασμούς.

Το παρακάτω βίντεο του InStat είναι κατατοπιστικό κι εξηγεί πλήρως τις κακές επιστροφές των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στην άμυνα.

Τον «πλήγωσε» το 27.6% στα τρίποντα και τα 2/7 ελεύθερα

Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα. Σε τέτοιες βραδιές υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ένα λογικό ποσοστό πίσω από τα 6.75 και όπου λογικό είναι περίπου το 35%. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν με 8/29 (27.6%), αλλά είχαν ευκαιρία για καλύτερο ποσοστό αφού σε εφτά περιπτώσεις σούταραν ανενόχλητοι και έκαναν 2/7.

Ο Ντόρσεϊ τελείωσε με 0/5, ο Λαρεντζάκης με 1/5, ο Ουόκαπ με 0/3 κι ο Σλούκας με 2/7. Δηλαδή τα τέσσερα γκαρντ της ομάδας είχαν 3/20 σουτ πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Δείτε από πιο σημείο του παρκέ αστόχησαν οι Πειραιώτες και το βίντεο με τις εφτά αυτές προσπάθειες όπως μας τις προσφέρει το InStat.

Όλα τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων του Ολυμπιακού
Τα uncontested τρίποντα του Ολυμπιακού.