Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 72-76: Λάθη, απουσίες και... μπελάδες (vid)

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 72-76: Λάθη, απουσίες και... μπελάδες (vid)
Ο Έρυθρός Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε στην Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (72-76) και του δυσκόλεψε τη «ζωή». Κακό μπάσκετ οι «ερυθρόλευκοι» με 17 λάθη, αστοχία (27.5%τρ.), αλλά και απουσίες (Παπανικολάου, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ).

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν η ομάδα που «έσπασε» το αήττητο του ΣΕΦ στην Euroleague επικρατώντας με 72-76. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κακό μπάσκετ, υπέπεσαν σε 17 λάθη, τα «έσπασαν» από τα 6.75 με 8/29 και πλέον μπήκαν σε βαθμολογικούς μπελάδες μετρώντας τρεις διαδοχικές ήττες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε «παγωμένος» στο παιχνίδι όπως και το άδειο ΣΕΦ. Ο Ερυθρός Αστέρας με τον γνωστό του τρόπο ακούμπησε την μπάλα κοντά στο καλάθι στους περιφερειακούς του και έτσι με πρωταγωνιστή τον Ντόμπριτς προηγήθηκε 10-14 με τον Ολυμπιακό να κάνει πολλά λάθη, αλλά να μένει κοντά στο σκορ χάρη στον Βεζένκοβ. Οι Σέρβοι συνέχισαν φτάνοντας στο +10, όμως η είσοδος του Σλούκα στη θέση του Ντόρσεϊ άλλαξε πλήρως την εικόνα. Η λειτουργία σε άμυνα και επίθεση διορθώθηκε πάραυτα και με σερί 11-0 οι Πειραιώτες προσπέρασαν 21-20 λίγο πριν την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν βρει ρυθμό και προηγήθηκαν με 26-22, αλλά για ένα δίλεπτο λες και μπήκαν ξανά σε mood λαθών τα οποία μετέτρεπε σε εύκολους πόντους ο Ερυθρός Αστέρας (26-29, 14’). Ο καλός ρυθμός είχε χαθεί, οι Σέρβοι είχαν υπομονή κι επιμονή και με τον Ουάιτ να σκοράρει προηγήθηκαν 36-37.

Το πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου είχε ίδια εικόνα με αυτή του πρώτου. Ο Ερυθρός Αστέρας κυριαρχούσε στο παρκέ και έβρισκε συνέχεια αιφνιδιασμούς εκμεταλλευόμενος τα λάθη των «ερυθρόλευκων» τα οποία δεν σταματούσαν (42-50, 26’). Μόλις ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο άμυνες μπόρεσε και ξεδίπλωσε το επιθετικό του ταλέντο και με μπροστάρη τον Βεζένκοβ και τους Ουόκαπ, Φαλ να ακολουθούν μείωσε σε 52-53 (29’).

Tα τρίποντα των Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δε βρήκαν στόχο και αυτομάτως δημιούργησαν και νευρικότητα στους παίκτες του Μπαρτζώκα και ο Ιβάνοβιτς με τρίποντο έκανε το 54-61 (34’) και με lay up το 57-65 (35’). Το τάιμ άουτ που ακολούθησε λειτούργησε ευεργετικά και με τους Λαρεντζάκη, Σλούκα και Βεζένκοβ να σκοράρουν η διαφορά έπεσε στον πόντο (65-66, 37’). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ από κοντά την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν με ηρωισμούς και έτσι χάθηκε το τρίτο διαδοχικό ματς για τους Πειραιώτες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Κάθε φορά που πλησίαζαν οι γηπεδούχοι οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έβρισκαν καλάθι και εμπόδιζαν το προσπέρασμα. Με το σκορ 67-68 ο Ουάιτ σκόραρε μετά από επιθετικό ριμπάουντ και ακολούθησε lay up του Μίτροβιτς. Εν τω μεταξύ ο Λαρεντζάκης αστόχησε ενδιάμεσα δύο φορές.

Ο MVP: Ο Ντόμπριτς ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 14 πόντους (5/6διπ., 1/1τριπ., 1.1β.), 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντόρσεϊ έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο ομογενής είχε 6 πόντους με 3/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα, υπέπεσε σε 4 λάθη και στην άμυνα δεχόταν εύκολα καλάθια.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κάλινιτς ολοκλήρωσε με 12 πόντους, αλλά αυτός που έκανε σημαντική ζημιά στον Ολυμπιακό ήταν ο Μίτροβιτς με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν 20 πόντους στους αντιπάλους τους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το κενό που δημιούργησαν οι απουσίες των Παπανικολάου, Πρίντεζη και ΜακΚίσικ δεν καλύφθηκε από κανέναν παίκτη που βρήκε χώρο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε και αναζητά ρυθμό και νίκη. Μετρά τρεις διαδοχικές ήττες, ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» στην Ισπανία με Ρεάλ και Μπασκόνια και τα playoffs είναι στο όριο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

5

6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.