Μπασκόνια - Μπάγερν 77-84: «Διπλό» με υπογραφή Χάντερ (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μπασκόνια - Μπάγερν 77-84: «Διπλό» με υπογραφή Χάντερ (vid)
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οθέλο Χάντερ (17π., 8 ριμπ.) η Μπάγερν Μονάχου (9-11) έφυγε νικήτρια από τη Βιτόρια, επικρατώντας της Μπασκόνια (7-13) με σκορ 84-77.

Ντέρμπι κανονικό στη Βιτόρια. Με νικήτρια την Μπάγερν Μονάχου (84-77). Στο πρώτο «διπλό» των Γερμανών στην έδρα της Μπασκόνια! Και μεγάλο πρωταγωνιστή έναν Οθέλο Χάντερ βγαλμένο από τα... παλιά. Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν επιχείρησε να κερδίσει μόνος του την προηγούμενη ομάδα του, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή.

H Μπάγερν κάλυψε και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου (είχε ηττηθεί με 81-76) και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τις θέσεις των playoffs.

Το ματς

Η Μπασκόνια ξεκίνησε φουριόζα. Προηγήθηκε με 7-2 και 15-6, προτού η Μπάγερν αντιδράσει. Με τον Ντεσόν Τόμας να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες (6π στην 1η περίοδο) η ομάδα του Τρινκιέρι μείωσε στον πόντο στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.

Με το σκορ στο 24-19 (στο 13') η Μπάγερν σημείωσε 17 αναπάντητους πόντους (17-0) και μετέτρεψε το σκορ σε 36-24! Και μεγάλο πρωταγωνιστή σε αυτό το διάστημα τον Κόρεϊ Ουόλντεν με δύο τρίποντα και το ένα να συνοδεύεται από μία ελεύθερη βολή από κερδισμένο φάουλ.

Η Μπάγερν έμοιαζε να ελέγχει το ματς, με τον Οθέλο Χάντερ να κυριαρχεί τόσο στην άμυνα (8 ριμπ.) όσο και στην επίθεση (17π.) και τον Αγκουστίν Ρούμπιτ να δίνει λύσεις (17π.).

Η Μπασκόνια, με την τριάδα των Μπάλντγουιν, Φοντέκιο, Κοστέλο, κατάφερα να μειώσει μέχρι το -4 (59-55) στο φινάλε της 3ης περιόδου. Όμως σε εκείνο το χρονικό διάστημα, η Μπάγερν κατάφερε να ξεφύγει ξανά με διψήφια διαφορά πόντων (70-60) με μία εύστοχη βολή του Ρούμπιτ, 6:46 πριν το τέλος.

Οι γηπεδούχοι δεν είπαν την τελευταία κουβέντα τους. Λίγο πριν το ματς μπει στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ουέιντ Μπάλντγουιν, με λέι απ και κερδισμένο φάουλ, έκανε το σκορ 73-71!

Φτου και από την αρχή για όλους! Ή περίπου κάτι τέτοιο, αφού ο Οθέλο Χάντερ με τέσσερις πόντους (οι δύο με άλεϊ ουπ κάρφωμα) και μία τάπα σε τρεις φάσεις, έδωσε ανάσα στην Μπάγερν.

Ο Μπάλντγουιν συνέχισε το ρεσιτάλ απέναντι στην παλιά του ομάδα (77-73), όμως ο Ουέιλερ-Μπαμπ - με στατιστικά για... όσκαρ σε πολλές κατηγορίες - πέτυχε το μεγάλο τρίποντο, 48 δεύτερα πριν το τέλος (80-73).

Ο Χάντερ ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη με μία εύστοχη βολή για το 81-75, 12 δεύτερα προτού το ματς ολοκληρωθεί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ψυχραιμία της Μπάγερν και στα δύο συνεχόμενα καλάθια και την άμυνα του Χάντερ, με το σκορ στο 73-71.

MVPs: Φυσικά ο Οθέλο Χάντερ, με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και αρκετά κρίσιμα καλάθια. Εξαιρετικός και ο Αγκουστίν Ρούμπιτ με 17 πόντους. Σημαντικό μερίδιο κατέχει και ο Κόρεϊ Ουόλντεν (17π.)

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρόκας Γκιερντράιτις με 3 πόντους σε 27:03.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νικ Ουέιλερ-Μπαμπ τα έκανε όλα, 7 πόντους, 8 ασίστ, 5 κλεψιματα, 4 ριμπάουντ σε 31:43.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 λάθη της Μπασκόνια, έναντι μόλις 7 της Μπάγερν! Και φυσικά τα 11/21 τρίποντα της ομάδας του Τρινκιέρι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το κάρφωμα του Μπόλντγουιν μπροστά απ' τον Ραντόσεβιτς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπασκόνια δεν διανύει μία καλή σεζόν. Ακόμη έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, της λείπει η χημεία και έχει θέματα στην άμυνα. Αντίθετα, η Μπάγερν έχει αρχές. Δεν πανικοβάλλεται και ξέρει πως να διαχειριστεί δύσκολες και εύκολες καταστάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-42, 55-61, 77-84

Baskonia - Bayern

Baskonia - Bayern

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.