Ντεκ: Έπαιξε σε αγώνα της Ρεάλ μετά από 287 μέρες και $5.5 εκατομμύρια

Ντεκ: Έπαιξε σε αγώνα της Ρεάλ μετά από 287 μέρες και $5.5 εκατομμύρια

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ντεκ: Έπαιξε σε αγώνα της Ρεάλ μετά από 287 μέρες και $5.5 εκατομμύρια
Ο Γκάμπριελ Ντεκ πέρασε στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου ανάμεσα στη Ρεάλ και την Άλμπα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη θητεία του στους Μαδριλένους.

Τον περασμένο Απρίλιο η αποδεκατισμένη λόγω τραυματισμών Ρεάλ ισοπέδωσε τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με το εκκωφαντικό 67-93 και προκρίθηκε την ύστατη ώρα στα playoffs της EuroLeague ενώ ο Γκάμπριελ Ντεκ γέμισε τη στατιστική του με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Εκείνο το ματς στις 8 Απριλίου 2021 ήταν το τελευταίο του Αργεντινού με τη Ρεάλ αφού πριν από το τζάμπολ, είχε ενημερώσει τους συμπαίκτες του για την απόφασή του να πάρει τα ταλέντα του και να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, κάτι που έπραξε τελικά με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Εν τέλει ο Ντεκ δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο ΝΒΑ, μετρώντας μόλις 7 συμμετοχές φέτος με τους Θάντερ πριν φορέσει ξανά τη φανέλα της Ρεάλ, υπογράφοντας ως το 2024. Το βράδυ της Πέμπτης 20/1 έπαιξε ξανά υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο έπειτα από 287 μέρες, έχοντα πάρει στο ενδιάμεσο 5.5 εκατομμύρια δολάρια μεικτά από την Οκλαχόμα, από τα οποία το 1.35 μπήκε στα ταμεία των Ισπανών.

Η Ρεάλ επικράτησε με 74-89 και ο Ντεκ τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους (1/2 δίπ.), 1 ριμπάουντ και 1 φάουλ στα 9:10 που έμεινε στο παρκέ.