Πίτερσον: «Μπορεί να κατακτήσει την Euroleague η Αρμάνι»

Πίτερσον: «Μπορεί να κατακτήσει την Euroleague η Αρμάνι»

Ευαγγελος Στελλάκης
Πίτερσον: «Μπορεί να κατακτήσει την Euroleague η Αρμάνι»
Ο εμβληματικός προπονητής της Ολίμπια Μιλάνο, Νταν Πίτερσον, εξήγησε γιατί θεωρεί πως οι Λομβαρδοί έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο της φετινής Euroleague.

Σε συνέντευξη του στην Gazzetta dello Sport, ο Νταν Πίτερσον στάθηκε στο «διπλό» της Αρμάνι στο Παλάου Μπλαουγκράνα, το οποίο εισέπραξε ως σημάδι τίτλου. «Μετά από όσα είδαμε το βράδυ της Τρίτης με την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σίγουρα. Φυσικά στον αθλητισμό τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Υπάρχουν κι οι αντίπαλοι, υπάρχουν και τα μειονεκτήματα. Αυτό που δίνει ελπίδες στην Αρμάνι είναι πως νίκησε όχι μόνο ένα ματς απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο, αλλά εντός κι εκτός έδρας. Και μάλιστα το έκανε χωρίς δύο βασικούς παίκτες, τον Μήτογλου και τον Σιλντς», ανέφερε ο πολυνίκης τεχνικός των Μιλανέζων.

Ο 85χρονος Αμερικανός πρόσθεσε βέβαια πως «στο τέλος όπου θα κρίνονται όλα, η ομάδα με την καλύτερη φόρμα θα κερδίσει. Παράδειγμα; Πέρυσι η Αρμάνι ήταν φαβορί για τον τίτλο στην Ιταλία, έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος με... χαμηλές μπαταρίες, μετά την ήττα στον ημιτελικό της Euroleague, ενώ η Βίρτους Μπολόνια έφτασε με άκρα υγεία. Κέρδισε με 4-0».

«Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει. Κάθε προπονητείς ξέρει τους παίκτες του. Επισημαίνω απλά πως ο Μεσίνα από εδώ και πέρα πρέπει να μπορεί να διαβάζει καθημερινά την κατάσταση, να έχει την αίσθηση του τι συμβαίνει και να ακούει το επιτελείο του», είπε στη συνέχεια.

Ο Νταν Πίτερσον ήταν «αφεντικό» του πάγκο της Ολίμπια από το 1979 έως το 1987 με μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας με τον σύλλογο της Λομβαρδίας ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1987), ένα Κύπελλο Κόρατς (1985), τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας, αλλά και δύο εγχώρια κύπελλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.