Τηλεδιάσκεψη στην EuroLeague, αναθεωρεί το πρωτόκολλο κορονοϊού

Newsroom
Τηλεδιάσκεψη στην EuroLeague, αναθεωρεί το πρωτόκολλο κορονοϊού
Η EuroLeague Basketball θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα 3/1 όπου θα πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναθεώρησης του πρωτοκόλλου για την Covid-19 και τα δεδομένα που ισχύουν όσον αφορά τον τρόπο που ο κορονοϊός επηρεάζει τη διοργάνωση.

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά την EuroLeague και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης ήταν η αναβολή του προγραμματισμένου για το βράδυ της Πέμπτης 30/12 αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ζάλγκιρις. Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τους Λιθουανούς, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν τρία νέα κρούσματα με αποτέλεσμα την αναβολή του ματς.

Η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έχει επηρεάσει και το μπάσκετ. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν ήδη αναβληθεί πέντε ματς της EuroLeague ενώ οι ομάδες ανακοινώνουν καθημερινά νέα κρούσματα. Έτσι, λοιπόν την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη όπου οι 11 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια μαζί με τις Μπάγερν, Βιλερμπάν θα βάλουν κάτω τα νέα δεδομένα και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του πρωτοκόλλου Covid-19.

Το πιο σημαντικό σημείο σε αυτό το κομμάτι είναι να μειωθεί η καραντίνα των 14 ημερών. Ό,τι συνέβη δηλαδή πρόσφατα και στο ΝΒΑ που μείωσε τις μέρες της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς σε 5-6. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το ζήτημα έχει να κάνει με τα διαφορετικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, παραμένει το μέτρο της αναβολής ενός αγώνα μέχρι τρεις φορές. Επίσης μια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί εφόσον έχει οκτώ διαθέσιμους παίκτες στο ρόστερ της, το οποίο θα μπει υπό συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη.