Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 89-54: Σκορπάει τρόμο! (vid)

Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 89-54: Σκορπάει τρόμο! (vid)
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, διέλυσε την Βιλερμπάν με 89-54 κι έκανε το 9/9 στο ΣΕΦ με μπάσκετ άλλου επιπέδου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση τον τελευταίο καιρό και μετά την Μπάγερν Μονάχου διέλυσε και τη Βιλερμπάν (89-54) φτάνοντας τις πέντε νίκες στα έξι τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου υποχρεώνοντας την γαλλική ομάδα σε ρόλο θεατή και ταυτόχρονα σκόρπισαν ενθουσιασμό στους οπαδούς τους.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το κάπως νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού (0-4,2’),όμως πολύ γρήγορα οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν. Με καλή άμυνα και με τρία εύστοχα μακρινά σουτ (Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Ντόρσεϊ) βρέθηκαν μπροστά με 12-6 (6’). Οι αλλαγές του Πάρκερ έφεραν στο παρκέ τον Αντετοκούνμπο ο οποίος αμέσως «έκρυψε» το καλάθι για χάρη της ομάδας, μόνο που το ίδιο συνέβαινε και στην άλλη πλευρά (16-10, 9’) μέχρι που βρήκε λύσεις ο Σλούκας με ασίστ στον Φαλ για το 20-10 (10’).

Η δεύτερη περίοδος είχε ίδια εικόνα με την πρώτη. Δηλαδή η Βιλερμπάν βρήκε 4 πόντους την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» βιάζονταν στην μπροστινή πλευρά του παρκέ. Όταν ηρέμησαν, γύρισαν την μπάλα καλύτερα βρήκαν καλάθια να προηγηθούν με 26-16 (15’).Ο Ολυμπιακός μέχρι το ημίχρονο έβγαλε το πιο σοβαρό του πρόσωπο, ο Σλούκας ενορχήστρωνε και οι Ντόρσεϊ, Φαλ σκόραραν για το 39-21 (20’).

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Μπαρτζώκα γνώριζαν πως δεν έπρεπε να επαναπαυτούν και κάπως έτσι μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια». Η άμυνα ήταν συγκλονιστική επιτρέποντας ελάχιστα σουτ κι αυτά από μακρινή απόσταση ενώ στην άλλη πλευρά με 3/3 του Ντόρσεϊ το ΣΕΦ πήρε… φωτιά όπως και η διαφορά στο σκορ (57-29 26’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαίρονταν κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ με αποτέλεσμα το επίπεδο του παιχνιδιού τους να ανεβαίνει διαρκώς. Ο Σλούκας πρόσφερε έτοιμα καλάθια και ο Βεζένκοβ «έσπασε» το όριο των 30 πόντων στη διαφορά (65-34, 29’).

Η ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» βρισκόταν στα ύψη σε αντίθεση με αυτή των Γάλλων οι οποίοι σπανίως εκδήλωναν λογική επίθεση και ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 72-38 (33’). Ο Μπαρτζώκας ήθελε να αποφορτίσει ορισμένους παίκτες, η διαφορά στον σκορ τον διευκόλυνε και έτσι χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του. Η διαφορά όχι απλά παρέμενε ψηλά, αλλά το τρίποντο του Πρίντεζη την αύξησε κι άλλο (79-43, 36’) με την Βιλερμπάν απλά να περιμένει την κόρνα της λήξης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερό μπάσκετ, δεν άφησε την παραμικρή ελπίδα στην Βιλερμπάν και… εξαφανίστηκε. Με τρομερή σοβαρότητα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ανεβάζοντας συνεχώς την διαφορά.

Ο MVP: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσφερε 19 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Οκόμπο (8π. με 3/9 σουτ) και ο Τζόουνς (0/4 σουτ) δεν βρήκαν ίχνος λύσης στην άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σάσα Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετικός ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με την καταπληκτική του άμυνα ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τον αντίπαλό του να σουτάρει με 44.2% στα δίποντα και 28.6% στα τρίποντα. Από την άλλη πλευρά είχε 65.7% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τάπα του Λαρεντζάκη στον Φαλ περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Μιλάμε για υψομετρική διαφορά 25 εκατοστών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως παρέμεινε σοβαρός ακόμη κι όταν η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους. Παίκτες, προπονητές και οπαδοί το απόλαυσαν και αποχώρησαν χαμογελώντας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-10, 39-21, 65-38, 89-54

89

54