Σφαιρόπουλος: «Eίμαι συγκεντρωμένος πώς να βγάλω την ομάδα από το αρνητικό σερί»

Σφαιρόπουλος: «Eίμαι συγκεντρωμένος πώς να βγάλω την ομάδα από το αρνητικό σερί»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Σφαιρόπουλος: «Eίμαι συγκεντρωμένος πώς να βγάλω την ομάδα από το αρνητικό σερί»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε μετά την ήττα της Μακάμπι από την Αναντολού Εφές, η οποία ήταν η 6η συνεχόμενη για την ομάδα από το Ισραήλ.

Ο κόσμος της Μακάμπι αποχώρησε νωρίτερα από το τέλος του αγώνα, η ομάδα από το Ισραήλ δέχτηκε την 6η διαδοχική ήττα της - αυτή τη φορά από την Εφές - , αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι αποφασισμένος να παλέψει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής:

«Παλέψαμε σκληρά, προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, ξέραμε ότι η αποστολή μας δεν ήταν εύκολη. Τους αναγκάσουμε να σουτάρουν με άσχημα ποσοστά από μακριά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λάρκιν άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε με αλλαγές, θέλαμε την μπάλα μακριά από τα χέρια του, αλλά κατάφερε να πασάρει και να μας δημιουργήσει προβλήματα. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, είχαμε κάποια σουτ που δεν ευστοχήσαμε και κάποια απ' αυτά ήταν εντελώς ελεύθερα. Νομίζω ότι η Εφές έδειξε την ποιότητά της σε κάθε θέση και ήταν δύσκολο για εμάς να μείνουμε στο παιχνίδι. Να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξή του».

Αν είναι η πιο δύσκολη κρίση που είχε ζήσει και πως θα την αντιμετωπίσει: «Έζησα ξανά, με τον Ολυμπιακό είχαμε αποκλειστεί μετά τον τελικό. Να κρατήσουμε την ατμόσφαιρα με θετική ενέργεια. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις στα αποδυτήρια. Το κακό μομέντουμ συνήθως διαλύει τις ομάδες, αλλά εμείς παλέψαμε. Παίξαμε κάτι, ήμασταν καλοί σε άμυνα και επίθεση ανά διαστήματα. Ακόμη και στη Φενέρ, παρά τη διαφορά των 20 πόντων, παλέψαμε. Θέλουμε μία νίκη για να πάρουμε μπροστά. Εγώ είμαι εδώ για να δίνω θετική ενέργεια και να εμψυχώνω τους παίκτες μου».

Ο Σφαιρόπουλος τόνισε ότι η πίεση που υπάρχει στη Μακάμπι επηρεάζει και τα ποσοστά στα σουτ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος πως να βγάλω την ομάδα από το αρνητικό σερί. Έχουμε συνεχόμενα ματς και δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε για το ρόστερ. Το εμπιστεύομαι, δεν ξέρω αν θα προσθέσουμε παίκτη, θα μιλήσω με τη διοίκηση».

Ο Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι υπάρχει αθλητικός ψυχολόγος που βοηθάει τους παίκτες. Στη συνέχεια ισοφάρισε για την ισοφάριση του αρνητικού σερί των 6 ηττών από την Μακάμπι: «Δεν μετράω νίκες και ήττες. Ξέρω ότι δεν έχουμε νικήσει, πρέπει να το αλλάξουμε».

@Photo credits: EuroLeague