Μπασκόνια: Παρουσιάστηκε κι έπιασε δουλειά ο Σπάχια

Μπασκόνια: Παρουσιάστηκε κι έπιασε δουλειά ο Σπάχια

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπασκόνια: Παρουσιάστηκε κι έπιασε δουλειά ο Σπάχια
Μερικές ώρες πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα (21:30), η Μπασκόνια παρουσίασε τον Νέβεν Σπάχια ο οποίος δήλωσε πρόθυμος για δουλειά, θέλοντας να αλλάξει πράγματα στην ισπανική ομάδα.

Από χθες (15/11) ο Νέβεν Σπάχια είναι με κάθε επισημότητα το νέο αφεντικό του πάγκου της Μπασκόνια, αντικαθιστώντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Σήμερα (16/11) οι Βάσκοι παρουσίασαν τον Κροάτη τεχνικό, ο οποίος έκανε μάλιστα και την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο 59χρονος κόουτς, που επιστρέφει στην EuroLeague έπειτα από μια τριετία, κατά την παρουσίαση του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και βρίσκομαι ξανά εδώ, έχοντας την αποστολή να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα, έναν σπουδαίο σύλλογο, με υπέροχους οπαδούς.

Θέλω πολύ να δουλέψω και να αλλάξω πράγματα. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου όλο αυτό. Είναι ομαδική δουλειά, των παικτών, του συλλόγου και των προπονητών. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε. Θέλω να υποστηρίξω τους παίκτες μου και να τους δηλώσω ότι είναι ταλαντούχοι και ικανοί».

Ο Σπάχια, ο οποίος δεν είναι... άγνωστος στον σύλλογο, έχοντας εργαστεί εκεί την αγωνιστική περίοδο 2007-08, είχε την πρώτη του επαφή με τους παίκτες του στο παρκέ της Fernando Buesa Arena και πλέον προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του. Θυμίζουμε πως σε αυτήν την «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, η Μπασκόνια υποδέχεται απόψε (16/11, 21:30) τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στις 19/11 θα φιλοξενήσει τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Άλλωστε, με τέσσερις διαδοχικές ήττες και ρεκόρ 3-6 έπειτα από εννέα αγωνιστικές, η ανάγκη για ροζ φύλλα στις τάξεις της Μπασκόνια, κρίνεται επιτακτική.

@Photo credits: @Baskonia Twitter