Mίτσιτς: Ο MVP δεν έχει μάθει να χάνει (vid)

Mίτσιτς: Ο MVP δεν έχει μάθει να χάνει (vid)

Νίκος Καρφής
Mίτσιτς: Ο MVP δεν έχει μάθει να χάνει (vid)
Η Εφές θέλει να ξεκινήσει την αντεπίθεση της και ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι έτοιμος να πάρει τα... όπλα ξανά.

Η αλήθεια είναι πως ουδείς περίμενε να έχει Εφές ρεκόρ 3-6 μετά τις 9 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ την τελευταία διετία.

Οι Τούρκοι ψάχνονται στο ξεκίνημα της Euroleague και δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομαδάρα που τα σάρωσε όλα στο διάβα της την περσινή σεζόν με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Απέναντι στην Άλμπα έδειξε πως υπάρχουν ακόμα σημάδια... ζωής, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να βγαίνει μπροστά και να την οδηγεί. Το Gazzetta γράφει για τον MVP που καλείται να γίνει μπροστάρης στην αντεπίθεση που ετοιμάζουν οι Τούρκοι.

Το ρεσιτάλ με Άλμπα

Η Εφές είχε ανάγκη από μια πειστική εμφάνιση και μια άνετη νίκη κόντρα στην Άλμπα για να αρχίσει να ξυπνάει και να ανέβει σιγά σιγά στην κατάταξη. Και τη βρήκε, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και νικώντας με το εμφατικό 90-63. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο ηγέτης της, ο MVP της περσινής σεζόν, ο υπέροχος Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, 9 ασίστ , 6/12 σουτ, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 28 στην αξιολόγηση. Με άλλα λόγια, τα έκανε όλα στο παρκέ, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα του σε ένα πολύ δύσκολο σημείο μέσα στη σεζόν. Η Εφές τον χρειάζεται γιατί μόνο αυτός μπορεί να την ξεκολλήσει και να την τραβήξει μαζί του στα υψηλά πατώματα.

Πρέπει να ανεβούν και οι υπόλοιποι

Η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί του Μίτσιτς δεν είναι κακοί. Έχει καλύτερους αριθμούς στο σκοράρισμα στην καριέρα του, αφού μετρά 16.9 πόντους μέσο όρο, ενώ το 47.7% με το οποίο σουτάρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου είναι το κορυφαίο ever. Ποτέ δεν ήταν τόσο εύστοχος. Εκεί που πρέπει να ανέβει λίγο είναι οι ασίστ, αφού οι 4.1 που δίνει είναι λίγες για παίκτης της κλάσης του και της εξυπνάδας του. Ο Σέρβος τα πάει μια χαρά φέτος, αλλά δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του. Μόνοι οι Μπράιαντ και Λάρκιν βρίσκονται πάνω από τους 10 πόντους μέσο όρο φέτος, με τον πρώτο να έχει 10.2 και τον δεύτερο να είναι στους 12. Πάντως από τον Αμερικάνο γκαρντ περιμένουν πολλά περισσότερα. Σίγουρα θα πρέπει να ανέβει ο Πετρούσεφ και να δείξει πως ανήκει στη Euroleague και να παλέψει να γίνει πρωταγωνιστής στη ρακέτα των Τούρκων. Και φυσικά ο Μίντλετον θα πρέπει να μεταμορφωθεί γιατί το ξεκίνημα του είναι αποκαρδιωτικό με 3.6 πόντους, 23% τρίποντα και 36.5 στα δίποντα.

Ο MVP που είναι ψηλά στις σημαντικότερες κατηγορίες

o

Ο Μίτσιτς είναι ο σημαντικότερος παίκτης της Εφές. Ο MVP της περσινής σεζόν που θα ψάξει το repeat, αρκεί να ακολουθήσει και να τον βοηθήσει και η ομάδα του. Μέχρι στιγμής είναι τρίτος στη λίστα του ranking, έχοντας 16.8 πόντους ανά ματς και φανερώνοντας τη σπουδαία συνεισφορά στο παιχνίδι των Τούρκων. Βρίσκεται στην 9η θέση των κορυφαίων πασέρ με 4.1 ανά παιχνίδι, ενώ είναι 10ς στα κλεψίματα με 1.4 ανά παιχνίδι. Στην επτάδα είναι και στο ποσοστό του στα τρίποντα και δεν γινόταν αλλιώς, αφού σουτάρει με το εντυπωσιακό 47.7% όπως είπαμε και παραπάνω. Ένας παίκτης-ορχήστρα που χαίρεσαι να τον βλέπεις πάνω στο παρκέ, αλλά φέτος έχει χάσει λίγο τη λάμψη του λόγω της κακής απόδοσης της ομάδας του. Τον παίρνει η... μπάλα και εκείνον χωρίς να το αξίζει τις περισσότερες φορές, ωστόσο είναι δυνατός και θα βρει τον τρόπο να οδηγήσει και πάλι το σύνολο του Αταμάν στον... αφρό. Διότι ο MVP δεν έχει μάθει να χάνει και τον ενοχλεί να βλέπει την Εφές τόσο χαμηλά στην βαθμολογία.

@Photo credits: euroleague