Άλμπα - Εφές Αναντολού 63-90: Το ξέσπασμα των πρωταθλητών Ευρώπης

Άλμπα - Εφές Αναντολού 63-90: Το ξέσπασμα των πρωταθλητών Ευρώπης
Η Εφές που ξέραμε εμφανίστηκε στο Βερολίνο κι έκανε μια… χαψιά (63-90) την Άλμπα Βερολίνου φτάνοντας στην 3η φετινή νίκη της στην Euroleague.

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, όλα ήταν υπόθεση δέκα αγωνιστικών λεπτών καθώς τόσα χρειάστηκε για να χτίσει διαφορά είκοσι πόντων την οποία κράτησε με ευκολία έως το τέλος του αγώνα. Ο Βασίλιε Μίτσιτς επίσης θύμισε τον MVP της περσινής χρονιάς, έχοντας τη συμπαράσταση των Κρούνοσλαβ Σιμόν, Τίμπορ Πλάις. Με την Εφές να έχει ρυθμό, η Άλμπα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το συμβιβασμό με μια βαριά ήττα.

Ο αγώνας

Μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου και μέσα από την προβληματική εικόνα της Εφές, καλλιεργήθηκε η αίσθηση ότι θα ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές καθώς η κάτοχος του τίτλου ήταν δυσλειτουργική στην επίθεση και ευάλωτη στην άμυνα. Αυτό αξιοποίησε η Άλμπα Βερολίνου φτάνοντας στο +6 (16-10) με πολυφωνία στην επίθεση και θα μπορούσε να είχε χτίσει μεγαλύτερη διαφορά αλλά δεν της το επέτρεψε ο Τίμπορ Πλάις (10π.). Το επόμενο μισό ήταν προάγγελος των όσων θα ακολουθούσαν στη δεύτερη περίοδο.

Αυτή ανήκε στον Βασίλιε Μίτσιτς με τους εννιά πόντους και πέντε ασίστ που μοίρασε σ’ αυτό το διάστημα. Φάνηκε επίσης ότι ο πάγκος έκανε καλό στον Σέιν Λάρκιν όπως και στην Εφές, ειδικά από τη στιγμή που πήρε λεπτά συμμετοχής ο Κρούνοσλαβ Σιμόν καθώς μαζί με τον Μίτσιτς διέλυσαν την άμυνα της Άλμπα. Με επιμέρους σκορ 8-29, η διαφορά έφτασε στο +20 (29-49), 100’ πριν το τέλος του ημιχρόνου αφού η Εφές είχε δαιμονιώδη ρυθμό στην επίθεση και τρομερή ευστοχία. Αυτό έκλεισε με σκορ 35-51.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στην εξίσωση μπήκε και ο Σέιν Λάρκιν και η Εφές συνέχισε να σκοράρει με άνεση σε αντίθεση με την Άλμπα (40-63, 25’). Η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (42-67, 27’), παρότι η τουρκική ομάδα έπαψε να σκοράρει με την ίδια συχνότητα και ο μοναδικός της Εφές που δεν ευχαριστήθηκε το παιχνίδι ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον ο οποίος σε λιγότερα από πέντε λεπτά συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ (47-70, 30’).

Η τελευταία περίοδος ήταν… όσα βάλουμε κι όσα φάμε καθώς οι άμυνες χαλάρωσαν εκατέρωθεν δίχως να αλλάξει κάτι στη διακύμανση του σκορ αλλά και στο επίπεδο της διαφοράς (61-83, 37:30).

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 35-51, 47-70, 63-90

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε επίπεδο διακύμανσης του σκορ, στη δεύτερη περίοδο και μέσα από το επιμέρους σκορ 8-29 της Εφές. Πιο ειδικά, στον συνδυασμό της εξαιρετικής άμυνας με την ευστοχία στο μακρινό σουτ στο ίδιο διάστημα.

Ο MVP: Όταν βρήκε ρυθμό ο Βασίλιε Μίτσιτς παρέσυρε όλη την ομάδα του, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το βαρόμετρο της Εφές. Εννιά πόντους και πέντε ασίστ είχε στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου κρίθηκε το παιχνίδι.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Θα μπορούσε να ήταν ο Τίμπορ Πλάις, επιλέγουμε όμως τον Κρούνοσλαβ Σιμόν τον… ισορροπιστή αυτής της ομάδας που κάνει τη διαφορά με την μπασκετική ευφυΐα του.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Με εξαίρεση τον Μαοντό Λο, οι περιφερειακοί της Άλμπα ήταν απλοί θεατές στη δεύτερη και τρίτη περίοδο καθώς το επίπεδο των αντιπάλων ήταν υψηλότερο από αυτό που μπορούσαν να αντέξουν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ίσραελ Γκονζάλεθ μάλλον δεν συμπαθεί τα time out γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα (στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις) δεν πήρε ούτε ένα και αυτή τη φορά βλέποντας την Εφες να έχει τρομερό ρυθμό στην επίθεση, «κάλεσε» το πρώτο του στο 18ο λεπτό κι αφού η ομάδα του έφτασε στο -18 (29-47)!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Από το 10’ έως και 100’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου η Εφές είχε 10/12 σουτ (συμπεριλαμβανομένων και των 5/5 τρίποντων) και 6/6 ελεύθερες βολές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όταν η Εφές βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, ομάδες σαν την Άλμπα Βερολίνου δεν μπορούσαν να αποτελέσουν τίποτε περισσότερο από… ραπανάκι για την όρεξη. Κι αυτό έγινε μετά την πρώτη περίοδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.