Το shot chart του Μέικον «τρελαίνει» μέχρι και τον... Κάρι (infographics)

Το shot chart του Μέικον «τρελαίνει» μέχρι και τον... Κάρι (infographics)

Το shot chart του Μέικον «τρελαίνει» μέχρι και τον... Κάρι (infographics)
Η εμφάνιση του Μέικον απέναντι στην Εφές μπορεί να αναλυθεί ακόμη καλύτερα με το αντίστοιχο γράφημα που θα ζήλευε και ο απόλυτος «τριποντέρ» του ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη δύναμη του ΟΑΚΑ και τη μετέφερε στο παρκέ, ώστε να φτάσει στη δεύτερη και πιο εντυπωσιακή του νίκη μετά από 6 αγωνιστικές στην Euroleague.

Αυτή τη φορά απέναντι στην Αναντολού Εφές, που παρά την ποιότητά της ήταν το «εύκολο θύμα» στις ανεξάντλητες διαθέσεις του Ντάριλ Μέικον.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού πάτησε στο παρκέ όλα τα σημεία που ένιωθε άνετα για να σκοράρει, αποφεύγοντας τις... συμπληγάδες στην ρακέτα της Εφές. Βλέπουμε, άλλωστε, πως είχε το απόλυτο από τη δεξιά «45» και την αριστερή γωνία που είναι οι πλευρές του.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 34 πόντους αγγίζοντας τις διπλάσιες τιμές από το μέσο όρο του για τη φετινή σεζόν, ενώ εκτόξευσε τους βαθμούς του στο σύστημα αξιολόγησης από τους 18.5 στους 38 (!), οι οποίοι τον ανέδειξαν και MVP της αγωνιστικής.

Δείτε παρακάτω με την βοήθεια του SofaScore την στατιστική που παρουσιάζει ο παίκτης του Παναθηναϊκού στην Euroleague αλλά και την στατιστική του Κάρι με τους Κλίπερς μόλις 7 μέρες πριν.

γξ

Ο Μέικον ήταν σχεδόν... άχαστος, αφού εκτός από το 2/2 μέσα στο ζωγραφιστό, «σπατάλησε» μόλις 3 από τα 12 σουτ τριών πόντων που επιχείρησε. Το γράφημα μάλλον αδικεί σε έναν βαθμό το ποσοστό του, αφού εκείνο που φαίνεται να έχει αστοχήσει περίπου από το κέντρο, πρόκειται για μία... σκοτωμένη επίθεση της ομάδας, όπου ο Μέικον πέταξε τη μπάλα υπό πίεση στο τέλος του χρόνου απλά για να μην μείνει στα δικά του χέρια.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Τη συγκεκριμένη στατιστική θα τη ζήλευε μέχρι και ο... Στέφεν Κάρι. Και γιατί όχι; Ο γκαρντ των πρασίνων ήταν... καυτός! Για του λόγου το αληθές γίνεται η σύγκριση με την εμφάνιση που ξεχώρισε για τον «Πολεμιστή» απέναντι στους Κλίπερς. Μπορεί να σκόραρε 45 πόντους, αλλά η εικόνα του είχε και ψεγάδια, ειδικά από την περιφέρεια όπου μάζεψε αρκετά «κόκκινα».

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image