Μίτροβιτς: Η... κόλαση που δεν τον «σκότωσε» (vids)

Μίτροβιτς: Η... κόλαση που δεν τον «σκότωσε» (vids)

Νίκος Καρφής
Μίτροβιτς: Η... κόλαση που δεν τον «σκότωσε» (vids)
Ο Λούκα Μίτροβιτς πέτυχε ένα φοβερό double double κόντρα στη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου και το Gazzetta γράφει για τον φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα που επέστρεψε από την... κόλαση για να δείξει πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ.

Η ζωή είναι γεμάτη αναποδιές. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα και να μάθεις να ξεπερνάς όλες τις κακοτυχίες και τις αναποδιές. Είναι χρέος σου να μην τα παρατάς ποτέ γιατί η δύναμη που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι ικανή να σε κάνει να δεις πάλι το... ουράνιο τόξο να βγαίνει.

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 63-75 της Μακάμπι σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα στο Τελ Αβίβ και το Gazzetta στέκεται στον Λούκα Μίτροβιτς που ήταν καθοριστικός με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ στην απόδραση των Σέρβων. Όμως το σημαντικότερο είναι να δούμε τη διαδρομή αυτού του παιδιού και την... κόλαση των τραυματισμών που πέρασε, αλλά δεν λύγισε για να επιστρέψει δριμύτερος στην αγαπημένη του ομάδα.

Το πρώτο σοκ

ι

Τον Οκτώβρη του 2015 η ατυχία θα χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του Σέρβου και προτού αρχίσει η σεζόν στη Euroleague, θα αναγκαστεί να τεθεί εκτός μάχης για πολλούς μήνες. Ο 22χρονος τότε φόργουορντ του ετοιμαζόταν να πάρει τον ρόλο του Νίκολα Κάλινιτς, που παρεπτιπτόντως χθες ηταν και πρώτος σκόρερ του Ερυθρού με 19 πόντους. Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά; Όμως ο Μίτροβιτς θα υποστεί σοβαρή ζημιά στο γόνατο και θα μείνει στα... πιτς για επτά μήνες, περνόντας μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε μικρή ηλικία. Αρχηγός τότε στην ομάδα του Βελιγραδίου δείχνει πως δεν θα λυγίσει και δηλώνει «ό,τι έγινε έγινε. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να χαμογελάω. Το πέρασα πλέον και ξέρω τι με περιμένει».

Τον... λύγισε, αλλά δεν τον... σκότωσε

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός επηρέασε πολύ τον Σέρβο που από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Δεν μπόρεσε να φτάσει τα παλιά του standards τα επόμενα χρόνια και να θυμήσει τον παλιό καλό Μίτροβιτς που ξεκίνησε με πολλά όνειρα. Τις επόμενες σεζόν οι αριθμοί του στον Ερυθρό Αστέρα ήταν πεσμένοι και δεν κατάφερε να τους ανεβάσει. Από τους 8.6 πόντους της σεζόν 2014-15 προ τραυματισμού στους 4.5, 4.1 και 4.2 των επόμενων σεζόν. Κάτι έδειχνε να μην λειτουργεί καλά, κάτι είχε χάσει το παιχνίδι του, κάτι του έλειπε. Μάλιστα τον Ιούνιο του 2018 ξαναχτύπησε στο γόνατο και αναγκάστηκε να χάσει άλλους τέσσερις μήνες. Tην περασμένη σεζόν κατέληξε στην Μπούντουτσνοστ, εκεί όπου χτήπησε βαρομετρικό χαμηλό με τους 2.7 πόντους μέσο όρο. Το μπάσκετ έδειχνε να τον έχει ξεπεράσει, όμως εκείνος δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει, να παραδοθεί. Και γύρισε στην παλιά του αγάπη για να βγει και πάλι στον... αφρό, παρόλο που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του.

Με το double double δήλωσε πως δεν έχει... ξοφλήσει

Στη σερβική ομάδα, εκεί όπου έδειξε και πριν από χρόνια το ταλέντο του, ένιωσε καλύτερα από την αρχή. Παρόλο που η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική από άποψης πόντων, δεν τον πτόησε. Δεν φοβήθηκε να πάει ξανά στην διοργάνωση της Ευρώπης που αγωνίζονται οι κορυφαίοι παίκτες. Δοκίμασε ξανά στη Euroleague και ο Ερυθρός Αστέρας ήταν το... καταφύγιο του που ήταν έτοιμο πάλι να τον υποδεχθεί και να του δώσει την ευκαιρία, αυτή που του είχε στερήσει η μοίρα τον Οκτώβριο του 2015. Ο Λούκα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξε πως πατά καλά στα πόδια του στο πρώτο ματς της Euroleague. Εκεί όπου πάλεψε, ένιωσε και πάλι... ζωντανός, έμεινε στο παρκέ 25 λεπτά και μέτρησε 4 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για να έρθει το χθεσινό ματς με τη Μακάμπι, εκεί όπου έδωσε ρεσιτάλ. Για άλλη μια φορά βρέθηκε στο παρκέ για 25 λεπτά, αλλά το πήγε ένα βήμα... παραπέρα, αφού ήταν καθοριστικός και στο σκοράρισμα, ενώ έκανε θραύση στα ριμπάουντ. Τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, υπογράφοντας ένα σπουδαίο διπλό. Ο Λούκα επέστρεψε από την... κόλαση που δεν τον λύγισε και θέλει να κάνει ένα restart στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας σπουδαίους παίκτες στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague. Βγήκε από τη... ναφθαλίνη και νιώθει ξανά σημαντικός για έναν οργανισμό που ξέρει καλά και νιώθει έτοιμος να χαρεί το μπάσκετ ξανά.

@Photo credits: twitter/ crvena zvezda