Ουίλμπεκιν: Δεν θα φεύγει πια με σκυμμένο το κεφάλι (vids)

Ουίλμπεκιν: Δεν θα φεύγει πια με σκυμμένο το κεφάλι (vids)

Νίκος Καρφής
Ουίλμπεκιν: Δεν θα φεύγει πια με σκυμμένο το κεφάλι (vids)
O Σκότι Ουίλμπεκιν ξεκίνησε αγριεμένος (ρεκόρ καριέρας) τη φετινή σεζόν και το Gazzetta γράφει για τον ηγέτη της Μακάμπι που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ονειρεύεται ξανά τα playoffs, θέλοντας να βάλει τα μεγάλα σουτ.

Πέρυσι η Μακάμπι δεν κατάφερε να μπει στα playoffs, χάνοντας πολλά ματς-θρίλερ, κάτι που έκανε τη διαφορά. Φέτος ξεκίνησε με το... δεξί την πορεία της στη Euroleague, αφού ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν σε.... τρελά κέφια, καταφέρνοντας να τελειώσει την αναμέτρηση με 28 πόντους σε ένα show που έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Το Gazzetta στέκεται στον σταρ των Ισραηλινών που διανύει την τέταρτη σεζόν του στη Μακάμπι και υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία... υπερόπλα της Euroleague.

Ρεκόρ καριέρας με το καλημέρα

Ο Σκότι ήθελε να αποδείξει πολλά στη φετινή Euroleague και δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη εκκίνηση. Πραγματοποίησε μια ονειρική εμφάνιση, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. O γκαρντ της ομάδας του λαού ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα, αφού μέτρησε 28 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 8/8 βολές σε 29:20 λεπτά δράσης κόντρα στους Βαυαρούς, ενώ είχε 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ κι 1 λάθος. Το 32 στην αξιολόγηση μαρτυρά πολλά για τα όσα μας πρόσφερε ο Σκότι στο παρκέ, κάνοντας χαρούμενο τον Σφαιρόπουλου. Στους 28 πόντους είχε φτάσει και τον Νοέμβρη του 2019 σε ένα ματς κόντρα στην Αρμάνι.

Πρέπει να μάθει να παίρνει τα ματς-θρίλερ

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Mακάμπι είχε ρεκόρ 14-20 στη regular season, ενώ η πρόκριση στα playoffs και η 8η θέση βρισκόταν στο 20-14. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά αν η ομάδα του Σφαιρόπουλου έπαιρνε καλύτερες αποφάσεις στις οριακές στιγμές των ματς και έφευγε με το ροζ φύλλο αγώνα στα ματς-θρίλερ. Ήταν η ομάδα που έχασε τα περισσότερα ματς στο καλάθι και η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και σε πολλά από αυτά τα παιχνίδια, έβλεπες τον Σκότι Ουίλμπεκιν που είχε κάνει υπερπροσπάθεια κατά τη διάρκεια του ματς, να έχει σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό το πλάνο το είδαμε αρκετές φορές την περασμένη σεζόν, αφού σε ορισμένα ματς ήταν ο άνθρωπος που αστόχησε στο κρίσιμο σουτ ενώ νωρίτερα ήταν ο λόγος που έφτασε την ομάδα του στο να διεκδικεί τη νίκη μέχρι τέλους. Με τη Μπάγερν, με τη Βαλένθια, με την Αρμάνι, με τον Ολυμπιακό. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια έχασε το τρίποντο που θα χάριζε στην ομάδα του τη νίκη και για έναν παίκτη της κλάσης του, ξέρει πολύ καλά πως αυτό θα πρέπει να αλλάξει φέτος. Ήταν πολύ κρίμα να βλέπεις τον κορυφαίο του ματς, να έχει σκυμμένο το κεφάλι στο τέλος. Αλλά πολλές φορές το μπάσκετ είναι σκληρό. Στο πρώτο ματς πάντως της νέας σεζόν έδειχνε να μαθαίνει από τα... λάθη του και ήταν απολαυστικός στη δύσκολη νίκη των Ισραηλινών. Ίσως να έφταιγε και η ψυχολογία πέρυσι στα σουτ που έχασε γιατί η εκτελεστική του δεινότητα δεν αμφισβητείται.

Ανήκει στους κορυφαίους σκόρερ

Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του και ειδικά μετά την καθοδήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχει βελτιωθεί στον επιθετικό τομέα και δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως είναι ένας από τους πιο συνεπείς σκόρερ στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είχε 13.8 πόντους ανά ματς και βρέθηκε στην 13η θέση της λίστας. Ένα χρόνο πριν μπήκε στην πρώτη εξάδα, μετρώντας 16.1 μέσο όρο σε μια σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Την πρώτη του σεζόν στο Ισραήλ είχε 12.9 πόντους, κρατώντας την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα. Είναι ο άνθρωπος που κάνει τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση της Μακάμπι και πλέον νιώθει πολύ καλά στο Τελ Αβίβ. Ηγέτης της ομάδας του λαού που φέτος έχει την ευκαιρία να ζήσει μεγαλύτερες συγκινήσεις, αν η ομάδα μάθει να νικάει στα οριακά ματς.

Ο Σφαιρόπουλος τον... μεταμόρφωσε

kk

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν.. αναμόρφωσε μόνο τη Μακάμπι από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, αλλά η παρουσία του έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στον Σκότι Ουίλμπεκιν. Τον εμπιστεύτηκε, τον εξέλιξε, τον έκανε να πιστέψει ακόμα παραπάνω στις ικανότητες του και τον έχει μετατρέψει στον απόλυτο ηγέτη της Μακάμπι. Και οι δύο ξέρουν πολύ καλά πως πολλά θα εξαρτηθούν από τον Σκότι για το που θα καταλήξει η Μακάμπι και αν θα καταφέρει να μπει στα playoffs. Ο Ουίλμπεκιν θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Έλληνας κόουτς και να αλλάξουν επίπεδο παρέα μία από τις πιο πετυχημένες και ιστορικότερες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ουίλμπεκιν δεν θέλει να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο για ένα τελευταίο σουτ που δεν μπήκε. Θέλει να... αλλάξει το τσιπάκι και να κοιτάξει η ομάδα προς τα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

@Photo credits: euroleague