Τσίπρας σε Σπανούλη: «Ήταν ανάγκη να βάλεις το τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη»; (vid)

Τσίπρας σε Σπανούλη: «Ήταν ανάγκη να βάλεις το τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη»; (vid)

Τσίπρας σε Σπανούλη: «Ήταν ανάγκη να βάλεις το τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη»; (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεχάσει εκείνο το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα του 2016.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» για τον Βασίλη Σπανούλη και στάθηκε στο μεγάλο τρίποντο του Kill Bill στον τέταρτο τελικό του 2016 που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, στην τελευταία άμυνα της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, δεν είναι μόνο η χαρά που αφήνουν όταν συμβαίνουν αλλά και η σπορά που αφήνουν πίσω τους… Το Ευρωμπάσκετ του 87 άφησε μια μεγάλη σπορά… Τα περισσότερα παιδιά εκείνης της σποράς συνέχισαν με μια μπάλα στα χέρια στις γειτονιές, στις πλατείες και στις παιδικές χαρές. Νομίζω, λοιπόν πως ένα από τα σημαντικότερα άνθη αυτής της σποράς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά που αποτέλεσαν μετέπειτα τη φοβερή τριάδα της Εθνικής μας ομάδας…

Για τον Βασίλη Σπανούλη και την μπασκετική του αξία, δεν νομίζω πως έχει σημασία να μιλήσω εγώ… Έχουν μιλήσει για αυτόν σημαντικότεροι γνώστες του αθλήματος, μεγάλοι παίκτες, μεγάλοι μπασκετμπολίστες που τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν πολύ σπουδαίο παγκόσμιο αθλητή. Εγώ θα μιλήσω ως φίλαθλος γιατί είχα την τύχη και την ατυχία να παρακολουθώ τον Βασίλη και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό αλλά και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτου, τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Την πρώτη περίοδο ήταν συναισθήματα μεγάλης χαράς και ενθουσιασμού όταν κρατούσε την μπάλα, τη δεύτερη περίοδο ήταν συναισθήματα κρύου ιδρώτα! Δεν ξέρω τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω…

Ίσως να θυμηθώ ένα παράπονο… Αυτό το τρίποντο εκεί, από τα 9 μέτρα, στο 1.5 δευτερόλεπτο πριν τελειώσει το παιχνίδι και με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω σου ήταν ανάγκη να το βάλεις; Είχατε την ευκαιρία άλλα δυο παιχνίδια μετά, έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βράδυ; Τέλος πάντων… Συγχωρεμένος! Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις πετύχει… Είναι μια πολύ σπουδαία καριέρα. Μην ξεχνάς. Είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας από το να είσαι καλός αθλητής. Είμαι βέβαιος ότι τα καταφέρνεις εξαιρετικά και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου».

Εξάλλου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ένας από τους χιλιάδες φίλους του Βασίλη Σπανούλη