Μητσοτάκης: «Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Σπανούλη» (vid)

Μητσοτάκης: «Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Σπανούλη» (vid)

Μητσοτάκης: «Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Σπανούλη» (vid)
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως ο Βασίλης Σπανούλης ήταν το παράδειγμα προκειμένου η Ελλάδα να βγάλει πολλούς… Σπανούληδες σε όλους τους τομείς, τονίζοντας πως τον θαυμάζει ως έναν επίμονο μαχητή!

O Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 2010.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε θαυμαστής του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού, τονίζοντας παράλληλα πως ήταν τυχερός που παρακολούθησε τη διαδρομή του στα παρκέ.

«Ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Βασίλη Σπανούλη. Σε εκείνους που αγαπούν το μπάσκετ κι ενίοτε δοκιμάζουν και οι ίδιοι τις δυνάμεις τους στο παρκέ. Όχι δυστυχώς με την ίδια επιτυχία. Όπως έχω βρεθεί επίσης στην εξέδρα… Πανηγυρίζοντας ένα από τα μαγικά του τρίποντα της τελευταίας στιγμής. Τον θαυμάζω όχι μόνο ως μεγάλο πρωταθλητή αλλά και ως επίμονο μαχητή ο οποίος μοχθεί και ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του. Γιατί είναι ένα παιδί που από τα μικρά γυμναστήρια της Λάρισας, πάλεψε και μπόρεσε να κατακτήσει τα κορυφαία αθλητικά σαλόνια του κόσμου.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Βασίλης ήταν εκείνος που πάντα ένωνε και ενέπνεε τους συμπαίκτες του. Που έδινε τη λύση όταν όλα έμοιαζαν δύσκολα. Ενώ και στη ζωή του μακριά από το γήπεδο, αν και στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παραμένει πάντα σεμνός και προσγειωμένος… Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης οδήγησε τις δυο μεγάλες ομάδες μας στην επιτυχία και την καταξίωση…. Στην αρχή, η διεκδίκησή του τις χώρισε όμως στη συνέχεια τις ένωσε η κοινή αναγνώριση της αξίας και του ήθους του. Υπήρξε ο πρωταγωνιστής της Εθνικής Ελλάδας. Με λίγα λόγια, ένα πρότυπο αθλητή και χαρακτήρα.

Για όλα αυτά, μπορώ να πω πως είμαστε τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε την ωραία διαδρομή του. Είμαστε ευγνώμονες για τις χαρές που μας έδωσε. Αλλά και για το παράδειγμα που εξέπεμψε ώστε η Ελλάδα να βγάλει πολλούς Σπανούληδες σε όλους τους τομείς. Δεν θα πω, λοιπόν τίποτα άλλο… Βασίλη, σε ευχαριστούμε για όλα».