Η Ολίμπια Μιλάνο παρουσίασε τον Ντίνο Μήτογλου: «Τιμή μου που είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας» (pics)

Η Ολίμπια Μιλάνο παρουσίασε τον Ντίνο Μήτογλου: «Τιμή μου που είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας» (pics)

Η Ολίμπια Μιλάνο παρουσίασε τον Ντίνο Μήτογλου: «Τιμή μου που είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας» (pics)
Η Ολίμπια Μιλάνο παρουσίασε επίσημα στους εκπροσώπους του τύπου τον Ντίνο Μήτογλου, με τον 25χρονο διεθνή ψηλό να αποκαλεί «μια μεγάλη πρόκληση» τη νέα του ομάδα.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, general manager της ιταλικής ομάδας, προλόγησε την επίσημη παρουσίαση, λέγοντας: «Σήμερα παρουσιάζουμε τον Ντίνο Μήτογλου, έναν παίκτη που θέλαμε πολύ, επειδή είναι νέος, έμπειρος και φιλόξοδος. Έρχεται σε εμάς τη σωστή στιγμή της καριέρας του». Έπειτα, πήρε τον λόγο ο νεοαποκτηθής φόργουορντ Ντίνος Μήτογλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου που είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Το ότι ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλη τιμή, μια πολύ βαριά φανέλα. Τώρα έρχομαι σε έναν σύλλογο με αντίστοιχα βαριά φανέλα και εύχομαι να φτάσουμε σε αντίστοιχες επιτυχίες. Ο κόουτς Έτορε Μεσίνα μου έδωσε μεγάλο κίνητρο, όπως συνέβη και με τους στόχους της ομάδας».

Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ σχολίασε το γεγονός πως αρκετοί στην γειτονική χώρα τον συγκρίνουν με τον Αντώνη Φώτση: «Υπήρξαν Έλληνες παίκτες στην ομάδα, σας ευχαριστώ που με συγκρίνετε με έναν θρύλο. Ελπίζω να φτάσω στο επίπεδο του, αλλά πάνω απ' όλα να δημιουργήσω την δική μου ιστορία και να εξελιχθώ τόσο ως παίκτης όσο κι ως άνθρωπος».

1

Ο διεθνής ψηλός ρωτήθηκε επίσης για τη συνεργασία του με τον Ρικ Πιτίνο: «Ο κόουτς Πιτίνο είναι υπέροχος, ένας μέντορας, ήταν πολύ σημαντικός για εμένα. Είμαι χαρούμενος που τον είχα προπονητή και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδας. Με έπεισε επίσης να παίξω και στην θέση "3" στην Εθνική Ομάδα, επειδή είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Μου είπε ότι έπρεπε να με χρησιμοποιήσει σε αυτόν τον ρόλο και του υποσχέθηκα πως θα δώσω τα πάντα. Στο Μιλάνο θα κάνω το ίδιο, αλλά ο Μεσίνα με βλέπει κυρίως ως τεσσάρι και πεντάρι».

Όσο για τον... παρτενέρ του στην front line κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, ανέφερε ότι «έχω κάνει προπόνηση μαζί με τον Μέλι, τον Ταρζέφσκι και τον Χάινς. Ο προπονητής θα αποφασίσει με ποιον θα ταιριάξω καλύτερα. Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω με όλους» και πρόσθεσε σχετικά με τον ρόλο που προορίζεται ότι «η εξέλιξη του ρόλου σου είναι πάντα σημαντική. Εξαρτάται κι από τον προπονητή. Στο κολλέγιο έπαιζα 3-4, στον Παναθηναϊκό 4-5, κάποιες φορές έπρεπε να ανοίξω το γήπεδο, άλλες φορές να μείνω πιο κοντά στο καλάθι».

Ο Μήτογλου ρωτήθηκε για το αν γνώριζε το ιστορικό ματς της Ολίμπια με τον Άρη στο Final Four του 1988 στην Γάνδη: «Δεν ήξερα αυτή την ιστορία», απάντησε ο διεθνής παίκτης που εξήγησε πως «οι δύο πόλεις (σ.σ. Θεσσαλονίκη και Μιλάνο) έχουν κοινή σύνδεση λόγω του πάθους τους για το άθλημα. Παρ' όλα αυτά δεν γνώριζα σχετικά με αυτό το ιστορικό παιχνίδι».

Τέλος, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κλήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις των υπόλοιπων ομάδων της EuroLeague: «Με έχουν εντυπωσιάσει οι κινήσεις της Μπασκόνια και της Φενέρμπαχτσε. Ελπίζω κι εμείς να εντασσόμαστε σε αυτήν την λίστα».

Οι Λομβαρδοί παρουσίασαν παράλληλα και το έτερο μεταγραφικό απόκτημα, Ντίβον Χολ.

mito