Παναθηναϊκός: Χέιζ προς Μπαρτσελόνα, στροφή σε Έβανς

Παναθηναϊκός: Χέιζ προς Μπαρτσελόνα, στροφή σε Έβανς

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Χέιζ προς Μπαρτσελόνα, στροφή σε Έβανς
Από τη στιγμή που ο Νάιτζελ Χέιζ έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός αλλάζει ρότα και στρέφεται στον Τζέρεμι Έβανς.

Οι δύο στόχοι του Παναθηναϊκού για τη θέση του «πάουερ φόργουορντ» ήταν αυτές των Νάιτζελ Χέιζ και Τζέρεμι Έβανς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο πρώην παίκτης της Ζάλγκιρις έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, γεγονός που δυσκολεύει εκ των πραγμάτων το έργο των «πρασίνων». Γι' αυτόν τον λόγο το «τριφύλλι» ρίχνει δίχτυα στον αμέσως επόμενο στόχο που είναι ο έμπειρος Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χέιζ αποτελούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή τον υπ' αριθμόν «1» στόχο του Παναθηναϊκού, έχοντας καταθέσει οι «πράσινοι» πρόταση που έφτανε τα 700.000 ευρώ! Ο Αμερικανός είχε στα χέρια του και πρόταση από τη Μονακό ύψους 750.000 ευρώ και σε περίπτωση που δεν έβρισκε εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ ήταν δεδομένο ότι θα επέλεγε την ελληνική ομάδα! Μοναδικός αστερίσκος; Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα να πάρει... σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους, κάτι που δεν μπορούσε να... αντικρούσει ο Παναθηναϊκός που περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή (δηλαδή σήμερα Τρίτη 17/8) την απάντηση του παίκτη. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» να πάνε στο δεύτερο όνομα της λίστας, το οποίο ήταν αυτό του 33χρονου Τζέρεμι Έβανς.

Ένας παίκτης με πλούσιο βιογραφικό στην EuroLeague έχοντας στο ενεργητικό του 59 ματς με Νταρουσάφακα, Χίμκι και Αρμάνι και με μέσο όρο 8 πόντους, 4,8 ριμπάουντ σουτάροντας με 64% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα. Το 2012 είχε κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο ΝΒΑ καθώς μετράει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη 250 ματς με 3,5 πόντους και 2,6 ριμπάουντ.

Το «κασέ» του είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με αυτό του Νάιτζελ Χέιζ, όπερ και σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον αποκτήσει εάν και εφόσον το θέμα είναι μόνο οικονομικό. Από εκεί και πέρα πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να «κατέβει» και στο «πέντε», σε αντίθεση με τον Χέιζ ο οποίος ήταν περισσότερο «4-3». Εάν και εφόσον οριστικοποιηθεί η παραμονή του Παπαπέτρου (κάτι που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 18/8 που λήγει η προθεσμία του ΝΒΑ out) θα πρέπει να θεωρείται... σχεδόν δεδομένη και η κίνηση για την απόκτηση του Έβανς.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το θέμα του πλέι μέικερ, προς το παρόν μένει πιο... πίσω. Βέβαια αν προχωρήσει του Έβανς θα εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα (μιας και ο Χέιζ είναι πιο ακριβός από τον Έβανς ενώ υπάρχουν και περίπου 350.000 ευρώ από τη φυγή του Μπρέι και την «κάβα» από τα χρήματα του Καλαϊτζάκη) τα οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για point guard. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει άμεσα...