Παναθηναϊκός: «Πιάνουν» δουλειά οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός: «Πιάνουν» δουλειά οι «πράσινοι»

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: «Πιάνουν» δουλειά οι «πράσινοι»
Ώρα για... δουλειά στον Παναθηναϊκό, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι «πράσινοι» θα μπουν στην αφετηρία της νέας σεζόν.

Σιγά-σιγά άρχισε να... μαζεύεται ο κόσμος στο κλειστό του ΟΑΚΑ ενόψει της έναρξης της προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη τα νέα αποκτήματα της ομάδας, ο Κέντρικ Πέρι και ο Τζεχάιβ Φλόιντ, ενώ την Κυριακή (15/8) αναμένονται επίσης οι Οκάρο Ουάιτ και Ντάριλ Μέικον. Άλλωστε τα επόμενα 24ωρα άπαντες θα δώσουν το «παρών» στις τάξεις των «πρασίνων» προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία και η προετοιμασία της ομάδας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, κάτι που θα γίνει αφού περάσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κάνουν τα καθιερωμένα εργομετρικά πριν μπουν στο παρκέ. Βέβαια έως την Τετάρτη δεν ξέρει αν θα μπορεί να υπολογίζει και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, καθώς υπάρχει το NBA out του αρχηγού των «πρασίνων» το οποίο λήγει στις 18/8.

Εάν και εφόσον δεν υπάρξει πρόταση από ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη η οποία να ικανοποιεί τον 27χρονο φόργουορντ, τότε και ο Παπαπέτρου θα «φουλάρει» τις μηχανές του για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Μοναδική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση του ρόστερ (πάντα στην περίπτωση που παραμείνει ο αρχηγός της ομάδας) θα είναι η απόκτηση ενός ακόμη παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

ΒΛΕΠΕΙ «ΤΕΣΣΑΡΙΑ», ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει εστιάσει σε 2-3 περιπτώσεις παικτών όπως είναι οι Νάιτζελ Χέιζ (ο οποίος ναι μεν περιμένει ΝΒΑ αλλά έχει και την πρόταση της Μονακό στα χέρια του), Τζέρεμι Έβανς, αλλά και παίκτες από Κίνα και ΝΒΑ ωστόσο δεν θα κάνει καμία κίνηση εάν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Παπαπέτρου. Υπάρχουν παίκτες στη λίστα, έχουν γίνει διερευνητικές επαφές, αλλά... μέχρι εκεί. Τα πάντα εξαρτώνται από τον αρχηγό της ομάδας. Όπερ και σημαίνει ότι ο Πρίφτης θα ξεκινήσει την προετοιμασία χωρίς το δεύτερο «τεσσάρι» αν και δεν πρόκειται να αργήσει η απόκτησή του.

Οι «πράσινοι» θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο ΟΑΚΑ καθώς δεν πρόκειται να μεταβούν σε κάποιο προπονητικό κέντρο όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Εντός του λεκανοπεδίου θα δώσουν φιλικά παιχνίδια (σ.σ. όπως για παράδειγμα κόντρα στο Iona State του Ρικ Πιτίνο και απέναντι στο Περιστέρι) ενώ υπάρχει και το τουρνουά στο Μόναχο με την συμμετοχή της Μπάγερν, του Ερυθρού Αστέρα και της Βίρτους Μπολόνια.