Γιοκουμπάιτις: «Το πιθανότερο είναι να παραμείνω στην Ευρώπη»

Γιοκουμπάιτις: «Το πιθανότερο είναι να παραμείνω στην Ευρώπη»

Γιοκουμπάιτις: «Το πιθανότερο είναι να παραμείνω στην Ευρώπη»
Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις να συνεχίζει στην Ευρώπη και να αγωνίζεται κανονικά με τη νέα του ομάδα, Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο παίκτης.

Ο Λιθουανός γκαρντ, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Μπαρτσελόνα έναντι του ποσού των 230.000 ευρώ, επιλέχθηκε χθες στο νούμερο 34 του NBA Draft από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά όπως φαίνεται το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη κι όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κατά τη γνώμη μου, το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνω στην Ευρώπη για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο», ανέφερε ο νεαρός παίκτης μιλώντας στο basketnews.com.

Μια εξέλιξη που αναμφίβολα προσφέρει ανακούφιση στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αφου επί της ουσίας δεν ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό του, καθώς αναμένεται να έχει κανονικά στην διάθεση του στους «μπλαουγκράνα» τον ταλαντούχο συμπατριώτη του.

«Μου είχαν πει πως αν επιλεγώ στο Draft, δεν θα με καλούσαν άμεσα. Θεωρώ ότι είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Δηλαδή μετά από μια καλή σεζόν στην Ευρώπη, θα μπορούσα να πάω να προπονηθώ στην ομάδα ή να παίξω και στο Summer League, προκειμένου να κερδίσω μια θέση στο ρόστερ», δήλωσε ακόμη ο Γιοκουμπάιτις, δείχνοντας ξεκάθαρα πως πρόκειται να επικεντρωθεί στην ευρωπαϊκή σεζόν που έχει μπροστά του με την Μπαρτσελόνα.