EuroCup: Το πανόραμα στη φάση των «16» και οι προκρίσεις στα προημιτελικά

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Τζέρεμι Έβανς καρφώνει στο καλάθι της Λιετκαμπέλις
Δείτε τα αποτελέσματα από τους αγώνες τη φάση των «16» στο EuroCup. Μεγάλο «διπλό» η Παρί επί της Λιετκάμπελις, νοκ άουτ οι Λάιονς του Κουφού από τη Μπανταλόνα, προκρίσεις για Γκραν Κανάρι, Ουλμ και Χάποελ Τελ Αβίβ.

Οι «16» διεκδικητές του EuroCup έχουν ριχτεί στη μάχη των παρκέ με στόχο το εισιτήριο που θα δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία και θα τους φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της ημέρας, η Παρί κατάφερε να πάρει μεγάλο «διπλό» μένοντας ζωντανή στο θρίλερ κόντρα στην Λιετκαμπέλις. Με τον πίνακα να δείχνει το 97-98 με τη λήξη της αναμέτρησης, οι Γάλλοι πήραν το εισιτήριο για τους «8» έχοντας κερδίσει το μπαράζ των... βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κορυφαίος ο Γουάλας με 19 πόντους, 3ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα, με τον Τζέρεμι Έβανς να είναι στους 7 με 8 ριμπάουντ,1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο παιχνίδι της Ουλμ με την Μπούντουτσνοστ, η αρχική... φόρα των Μαυροβούνιων με το 16-31 στην πρώτη περίοδο δεν είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να πανηγυρίσουν τελικά την πρόκριση. Με χαρακτηριστικό το τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο επέτρεψε στον αντίπαλό της μόλις 9 πόντους (26-9) έφτασε στη νίκη με 92-83 το βράδυ της Μ.Τετάρτης (12/04). Ο Καμπόκλο ήταν το πρόσωπο για την ομάδα του Γκαβέλ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Έρικ Γκριν να κάνει τη διαφορά στην άλλη πλευρά (29π., 3ασ.).

Οι Λόντον Λάιονς του Κώστα Κουφού δεν είχαν τις απαραίτητες λύσεις με αντίπαλο την Μπανταλόνα και ηττήθηκαν με 89-78 στους οκτώ της διοργάνωσης. Το "μαγικό χαρτάκι" πήγε στα χέρια των Ισπανών που είχαν τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα και είδαν τον Άντε Τόμιτς να γίνεται ο πολυτιμότερος του αγώνα με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για τους Λάιονς του περιορισμένου ρόστερ, ο Ζούμπτσιτς σταμάτησε στους 19 και ο Μπεστ στους 18.

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ήταν η τρίτη ομάδα που έκλεισε τη θέση της στους «8». Παρότι έριξε τον ρυθμό της στο τελευταίο δεκάλεπτο επιτρέποντας στη Βενέτσια να πλησιάσει είχε καταφέρει να "χτίσει" μία διαφορά ασφαλείας για το τελικό 90-80. Η στατιστική για τους Ισραηλινούς του Φράνκο συγκέντρωσε έξι διψήφιους με τους Τιμόρ και Μάνφορντ να σκοράρουν από 13 και τον Μπράουν να ακολουθεί με 12. Για τη Βενέτσια, ο Τζέισον Γκρέιντζερ σημείωσε 18 πόντους με 4/8 τρίποντα και 4 ριμπάουντ συν 2 ασίστ δίχως να είναι αρκετά.

Στις Κανάριες Νήσους, η Γκραν Κανάρια επικράτησε της Μπούρσασπορ με 72-66 και πήρε με τη σειρά της το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν η ισπανική ομάδα ήταν εξαιρετική στην άμυνα και μετέτρεψε το 50-49 της 3ης περιόδου σε διαφορά 10 πόντων (69-59) δύο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Για τους νικητές ο Τζον Σούρνα είχε 17 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ άλλους 11 πόντους σημείωσε ο Καλίφα Ντιόπ. Για την τουρκική ομάδα εξαιρετικό ματς έκανε ο Ζακ Όγκουστ (14π., 6/9δίπ., 0/1τρ., 2/4β., 14ριμπ., 3κλ., 1ταπ., 2λ.) ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπιτίμ (22π., 5ριμπ.)

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16»

  • Λιετκαμπέλις - Παρί 97-98
  • Ουλμ - Μπούντουτσνοστ 92-83
  • Μπανταλόνα - Λόντον Λάιονς 89-78
  • Χάποελ Τελ Αβίβ - Βενέτσια 90-80
  • Προμηθέας - Μπουρζ 89-75
  • Γκραν Κανάρια - Μπούρσασπορ 72-66
  • Τουρκ Τέλεκομ - Μπρέσια (13/4, 19:45)

Τα ζευγάρια των Προημιτελικών

  • 1. Προμετέι - Προμηθέας
  • 2. Ουλμ - Τουρκ Τέλεκομ ή Μπρέσια
  • 3. Γκραν Κανάρια - Παρί
  • 4. Χάποελ Τελ Αβίβ - Μπανταλόνα

Τα ημιτελικά

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.