Προμηθέας - Βίρτους 61-83: Άλωσε το «Τόφαλος» και απέκλεισε τους Πατρινούς

Προμηθέας - Βίρτους 61-83: Άλωσε το «Τόφαλος» και απέκλεισε τους Πατρινούς
Ο Προμηθέας το πάλεψε για ένα ημίχρονο, ωστόσο η Βίρτους επιστρέφοντας από την ανάπαυλα έμοιαζε... ασταμάτητη και πέρασε νικηφόρα από το «Δ.Τόφαλος» με 61-83 ολοκληρώνοντας και μαθηματικά την πορεία των Πατρινών στο EuroCup.

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου παρουσιάστηκε εξαιρετικά μαχητικό στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την Βίρτους για την 16η αγωνιστική του EuroCup, ωστόσο «λύγισε» στη συνέχεια υποκύπτοντας τόσο στις δυνάμεις των Ιταλών, όσο και στα δικά του προβλήματα απουσιών με την αναμέτρηση να λήγει με σκορ 61-83.

Στο τρίτο δεκάλεπτο που ουσιαστικά «κλείδωσε» το ροζ φύλλο αγώνα για τους Ιταλούς, το σύνολο του Σκαριόλο σκόραρε 32 πόντους και κράτησε τους γηπεδούχους στους 14 με τους 11 να προέρχονται από τον Ρογκαβόπουλο, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του παρκέ για την ομάδα της Πάτρας σταματώντας στους 20 πόντους (4/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα).

Ο αγώνας

Με σουτ του Ρογκαβόπουλου από την περιφέρεια και ένα μέσης απόστασης από τον Γκραντ, ο Προμηθέας ξεκίνησε το παιχνίδι με το 5-2 στο 2ο λεπτό, το οποίο μετατράπηκε άμεσα σε 5-7 από τον Κορτινιέ και 5-10 από τον Ουίμς. Το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Χαντ να κάνει το 13-16 στα 59 δευτερόλεπτα και την περίοδο να «κλείνει» με buzzer beater του Ρογκαβόπουλου πίσω από το κέντρο (16-21).

Ο νεαρός των γηπεδούχων συνέχισε να είναι εύστοχος έξω από τα 6.75μ. στις αρχές της δεύτερης περιόδου κρατώντας κοντά στην Βίρτους την ομάδα του (19-23). Ωστόσο, οι προσπάθειες του Τεσιτόρι και οι εμπνεύσεις του Κορντινιέ έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +10 στο 15' (21-31). Κύριος εκφραστής για την επίθεση των Ιταλών μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, ενώ από την άλλη πλευρά Αγραβάνης, Ρέι και Χαντ έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (30-36). Παρά το προβάδισμα η Βίρτους ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 2/9 τρίποντα (22.2%), με το «αγκάθι» των Πατρινών να είναι τα 9 λάθη.

Ουίμς και Κορντινιέ άνοιξαν και πάλι την ψαλίδα στους 11 με την επιστροφή, ωστόσο δύο τρίποντα των Γκάντι και Ρογκαβόπουλου έφεραν το 36-41, προτού Ζαϊτέ και Χάκετ αναλάβουν δράση (36-47). Στο 3'46'' της τρίτης περιόδου το ξέσπασμα του Ουίμς με 8 συνεχόμενους πόντους έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (38-57), την ώρα που ο Προμηθέας έβρισκε σκορ αποκλειστικά από τον Ρογκαβόπουλο. Η συνέχεια κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο και το σύνολο του Ηλία Ζούρου είχε κληθεί να ανέβει το... βουνό του 44-68 στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Σε εκείνο το σημείο και με την ζυγαριά να έχει... γύρει εντελώς προς την μεριά της Βίρτους, το σκορ έφτασε μέχρι και το 51-80. Οι Γκραντ και Τανούλης, ο οποίος είχε «επιστρατευθεί» από τον τεχνικό του Προμηθέα για τα τελευταία λεπτά, μείωσαν σε 57-80 με 2'20'' να απομένουν στο ρολόι. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικό και η ομάδα της Μπολόνια με το 61-83 συνέχισε την πορεία της στο EuroCop με νίκη, ολοκληρώνοντας και μαθηματικά την παρουσία του Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-36, 44-68, 61-83

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Κυρίως από το ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου που ολοκληρώθηκε με 32-14 για την Βίρτους και έβαλε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους.

Ο MVP: Ο Κορτινιέρ που σκόραρε 22 πόντους (7/8 δίποντα), ενώ είχε 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Ουίμς και Ζαϊτέ που πρόσθεσαν από 15 και 11 πόντους αντίστοιχα με τον πρώτο να έχει και 3/4 τρίποντα.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Οι Χαντ και Άντριτς που δεν βοήθησαν την ομάδα τους στο διάστημα που αγωνίστηκαν, ενώ και ο Δημήτρης Αγραβάνης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η βράβευση του Βασίλη Σπανούλη από τον Προμηθέα για την προσφορά του στο μπάσκετ, με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα για το Next Generation Tournament.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 λάθη του Προμηθέα, τα 6/21 τρίποντα της Βίρτους, αλλά και τα 11 κλεψίματα των Ιταλών έναντι 3 των γηπεδούχων. Τέλος από τα 5 τρίποντα του Προμηθέα (5/16) τα 4 ήρθαν από τον Ρογκαβόπουλο.

ΤΟ ΣΧ'ΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να καλύψει τα προβλήματα απουσιών του και έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας την τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης. Από την άλλη, η Βίρτους επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΓΎΡΟ: Η Βίρτους με επιμέρους 48-29 στο δεύτερο ημίχρονο είχε επικρατήσει στην έδρα της με 91-72. Με την νίκη αυτή διπλασίασε τα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν υπήρχε και περίπτωση ισοβαθμίας.

δ

δ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.