Βίρτους Μπολόνια: Εξετάζει Μονρό και Μπλακ ως αντί-Γιούντο (vids)

Βίρτους Μπολόνια: Εξετάζει Μονρό και Μπλακ ως αντί-Γιούντο (vids)

Ευαγγελος Στελλάκης
Βίρτους Μπολόνια: Εξετάζει Μονρό και Μπλακ ως αντί-Γιούντο (vids)
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βίρτους Μπολόνια φέρονται να βρίσκονται οι Γκρεγκ Μονρό και Ταρίκ Μπλακ.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας κι από χθες (21/9) το βράδυ κάτοχος του εφετινού Super Cup (νίκησε με σκορ 90-84 την Αρμάνι στον τελικο) έχει βγει στην αγορά, αναζητώντας έναν ποιοτικό κι έμπειρο ψηλό, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Έκπε Γιούντο, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, λόγω του οποίου ενδέχεται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν.

Τις προάλλες το όνομα του άλλοτερ NBAer και πρωταθλητή με τους Ουόριορς, Τζόρνταν Μπελ, συνδέθηκε με την Βίρτους, όμως όπως φαίνεται η λίστα των υποψηφίων για την αντικατάσταση του 34χρονου Νιγηριανού σέντερ είναι αρκετά μεγαλύτερη και περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα με ουσιαστική προϋπηρεσία στην Γηραιά Ήπειρο, όπως του Γκρεγκ Μονρό και του Ταρίκ Μπλακ.

Ο Μονρό είναι 31 ετών και πέρσι αγωνίστηκε στη Χίμκι έως τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ο Μπλακ είναι 30 ετών κι έπαιξε το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν στην Ζενίτ.

Όπως μεταδίδει το superbasket.it, στις τάξεις της Βίρτους υπήρξε μια σκέψη για επιστροφή του free agent από τα μέσα Ιουνίου, Τζούλιαν Γκαμπλ, του 32χρονου ψηλού που στελέχωνε την ομάδα την διετία 2019-2021. Ωστόσο το συγκεκριμένο όνομα δεν προκρίθηκε στην τελική κούρσα των υποψηφίων και το σενάριο, αν κι έπεσε στο τραπέζι, εν τέλει απορρίφθηκε.

Υπογραμμίζεται δε πως ο Μονρό δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι το φαβορί έναντι του Μπλακ, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, όπως και να 'χει, να προετοιμάζει το επόμενο αναγκαίο μεταγραφικό της χτύπημα, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.