Τζόκοβιτς: Τα 10 πρόσωπα του Νόβακ στο 2020!

Αντώνης Πατσούρας
Τζόκοβιτς: Τα 10 πρόσωπα του Νόβακ στο 2020!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις εντός και εκτός court περιπέτειες του Νόβακ Τζόκοβιτς στο 2020.

Ολοκλήρωσε τη χρονιά στο Νο1 του κόσμου για 6η φορά στην καριέρα του και ήταν αναμφίβολλα ο τενίστας που απασχόλησε όσο κανείς άλλος τα ΜΜΕ με τη δράση του εντός και εκτός court το 2020.

Ο 33χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία και το 2020 με τις επιδόσεις του αλλά και με τις δηλώσεις και τις επιλογές του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 10 πρόσωπα του "Νόλε" τη χρονιά του covid-19.

Γεννημένος νικητής

Ήταν και πάλι ο πρώτος σε νίκες στη χρονιά. Ολοκλήρωσε το 2020 με 41 νίκες και 4 τίτλους (2ος) έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων το Australian Open και το Italian Open. Έφτασε τα 8 Australian Open που είναι ρεκόρ και κερδίζοντας στη Ρώμη ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ σε τίτλους Masters αφού έχει πλέον 36 έναντι 35. Για την ιστορία κατέκτησε και τον τίτλο στο Ντουμπάι (ATP500) αλλά και το Cicninnati Masters.

Ο άνθρωπος των τάι μπρέικ

Μέσα στο 2020 θα έχει το φανταστικό 15-2 στα κερδισμένα τάι μπρέικ. Κέρδισε σ' αυτή την δύσκολη διαδικασία παίκτες όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ντομινίκ Τιμ. Ήταν στο Νο1 της σχετικής λίστας για το 2020. Για την ιστορία μόνο ο Έντμουντ και ο Τιμ τον κέρδισαν.

Ο απερίσκεπτος Σέρβος

Μια αψυχολόγητη κίνηση του στο US Open και στο παιχνίδι με τον Καρένιο Μπούστα τον... χαντάκωσε. Ο "Νόλε¨ προς το φινάλε του 1ου σετ χτυπτά με δύναμη το μπαλάκι εκτός court και αυτό πετυχαίνει μια επόπτρια στο λαιμό και την ρίχνει στο έδαφος. Για πρώτη φορά θα αποβληθεί από αγώνα και θα διχάσει άλλη μια φορά με την συμπεριφορά του το κοινό του τένις.

Στιγμή αδυναμίας

Στον τελικό του Roland Garros έχοντας απέναντι του τον Ράφα Ναδάλ έχει πολλές ελπίδες να κατακτήσει το τρόπαιο. Όπως φάνηκε οι ελπίδες ήταν φρούδες αφού στο 1ο σετ θα ηττηθεί με 6-0! Σπάνιο για τον σπουδαίο Σέρβο πρωταθλητή να χάνει σετ με 6-0. Ο Ναδάλ του έδειξε ότι στο Roland Garros δεν μπορεί να είναι ο υπεράνθρωπος και ο "βασιλιάς".

Το παιδί του Θεού

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Βοηθάει την εκκλησία και τα μοναστήρια της χώρας του και έχει μεγάλη πίστη στο Θεό και σεβασμό στους ιεράρχες. Το 2020 εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο "Νόλε" θυμήθηκε πως από τα χέρια του είχε λάβει το Τάγμα του Αγίου Σάββα (Ανώτατο παράσημο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την προσφορά του.

Μια άλλη φορά όταν δέχονταν πυρά για το "φιάσκο" στο Adria Tour θα χρησιμοποιήσει λόγια του Πατριάρχη Σερβίας Παύλου για να "απαντήσει".

Ο επαναστάτης

Μέσα στο 2020 παραιτήθηκε από το συμβούλιο της ATP και μαζί με άλλους τενίστες έφτιαξαν την «Professional Tennis Players Association». Ο covid-19 δημιούργησε πολλά προβλήματα στους τενίστες και ειδικά σ' αυτούς που είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και έτσι αποφάσισε μαζί με τον Πόσπισιλ και τον Ίσνερ να δημιουργήσουν την PTPA για να έχουν πιο δυνατή φωνή.

Ο πατριώτης Νόβακ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο Νο1 αθλητής στη Σερβία και είναι "είδωλο" για όλους στη χώρα. Στον καιρό της πανδημίας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν το σύστημα υγείας της Σερβίας για ν' αντέξει. Έδωσε 1 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας και συνέχισε να προσφέρει βοήθεια σ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα πάντα μέσω του Novak Djokovic Foundation συνεχίζει να χτίζει σχολεία στην Σερβία.

Ο αρνητής

Σε μια περίοδο όπου όλη η ανθρωπότητα περιμένει το εμβόλιο για τον covid-19 ο Τζόκοβιτς θα δηλώσει ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν θα ήθελε να πρέπει να εμβολιαστεί για να ταξιδέψει. Η δήλωση προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και εν συνεχεία ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού γενικότερα, ποιος είμαι να μιλήσω για εμβόλια, όταν υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στον τομέα της ιατρικής και σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο;».

Ο ασθενής

Κατά την διάρκεια του Adria Tour στο Ζάνταρ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί θετικός στον covid-19. Θα επιστρέψει αμέσως στο Βελιγράδι για να μπει σε καραντίνα και θα ανακοινώσει ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του Γέλενα έχουν "χτυπηθεί" από τον κορονοϊό.

Το λάθος πρόσωπο

Μέσα στο 2020 δέχτηκε πολύ "σκληρή" κριτική από κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη και ένας από τους λόγους ήταν και η κίνηση του να διοργανώσει εν μέσω πανδημίας σε Σερβία και Κροατία το Adria Tour και μάλιστα με χιλιάδες θεατές στις εξέδρες. Τα κρούσματα covid-19 σε τενίστες που συμμετείχαν στο τουρνουά αλλά και οι εικόνες του Τζόκοβιτς να διασκεδάζει σε κλαμπ χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί με τους Ζβέρεφ και Τιμ έκαναν το γύρο του κόσμου και σχολιάστηκαν αρνητικά. Πολλοί τον είπαν "απερίσκεπτο".

 

Τελευταία Νέα