WTA: Χάλεπ και Σαμπαλένκα μοιράζονται την πρωτιά σε τίτλους στο 2020 (vids)

Gazzetta team
WTA: Χάλεπ και Σαμπαλένκα μοιράζονται την πρωτιά σε τίτλους στο 2020 (vids)
Η Σιμόνα Χάλεπ και η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέκτησαν από 3 τίτλους μέσα στο 2020 και μοιράζονται την πρώτη θέση στο φινάλε της σεζόν.

Με την σεζόν (2020) να έχει ολοκληρωθεί για τα τουρνουά της WTA δυο παίκτριες μοιράζονται την 1η θέση στον πίνακα των τίτλων.

Είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Σιμόνα Χάλεπ οι οποίες κέρδισαν από 3 τίτλους.

Η Λευκορωσίδα πέτυχε το εκπληκτικό 3/3 και βρέθηκε στην κορυφή στην Ντόχα, στην Οστράβα και στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, στο Λινζ. Η Σαμπαλένκα είχε μια σπουδαία χρονιά και την έκλεισε ως το Νο10 του κόσμου!

Ντουμπάι, Πράγα, Ρώμη

Από την άλλη η Ρουμάνα, που είναι στο Νο2, κέρδισε τους τίτλους στο Ντουμπάι, στην Πράγα και στη Ρώμη.

Καμία από τις δυο δεν κατέκτησε Grand Slam. Η Αρίνα δεν τα έχει καταφέρει βέβαια ποτέ στην καριέρα της αλλά η Σιμόνα έχει 2 (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019).

Τους περισσότερους τελικούς μέσα στο 2020 είχε η Έλενα Ριμπάκινα. Έπαιξε σε 5 αλλά κέρδισε τίτλο μόνο στο Χόμπαρτ στην αρχή της σεζόν. Από την άλλη το Νο1 του κόσμου, η Άσλεϊ Μπάρτι, λόγω του covid-19 έπαιξε μόνο στην πατρίδα της.

Έπαιξε μόλις σε 14 παιχνίδια (11-3) και κατέκτησε τίτλο στην Αδελαϊδα.

O τίτλος της Σερένα

Από την άλλη η θρυλική Σερένα Ουίλιαμς που συνεχίζει να εντυπωσιάζει πήρε τίτλο μέσα στο 2020 στο Όκλαντ.

Θυμίζουμε ότι τα Grand Slam, κέρδισε η Σοφία Κένιν (Australian Open), η Ναόμι Οσάκα (US Open) και η Ίγκα Σβιάτεκ (Roland Garros).

Στα μεγάλα συν της χρονιάς είναι και η επιστροφή της Βικτόρια Αζαρένκα στους τίτλους (Western and Southern Open) αλλά σε και σε τελικούς Grand Slam (US Open).

 

Τελευταία Νέα