Παναθηναϊκός: Το... Μποχωρίδης effect στη Μόσχα

Παναθηναϊκός: Το... Μποχωρίδης effect στη Μόσχα

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Το... Μποχωρίδης effect στη Μόσχα
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε από τη Μόσχα με ένα μεγάλο, όσο και κρίσιμο «διπλό» όσον αφορά τη συνέχεια της EuroLeague, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των συμπαικτών του για την τελική επικράτηση.

Το πρώτο δεδομένο από το ματς του Παναθηναϊκού στη Μόσχα: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν ο Παναθηναϊκός το χρειάστηκε περισσότερο στην τελευταία περίοδο.

Το δεύτερο δεδομένο: Ότι παίκτες που έπρεπε να βγουν μπροστά, το έκαναν όπως ο Μπέντιλ και ο Μήτογλου.

Το τρίτο και πιο σημαντικό ώστε να αποδράσουν οι «πράσινοι» με το «διπλό» από τα Περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας; Ο Λευτέρης Μποχωρίδης!

Η παρουσία του στο παρκέ ίσως να ήταν περισσότερο καταλυτική απ' όσο φαινόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα ή νόμιζε κάποιος μετά από το τέλος του ματς. Και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στη γλώσσα των... μυστικών αριθμών.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Η επίδραση του Μποχωρίδη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του. Βρέθηκε στα σχήματα που είχαν την καλύτερη απόδοση και συνάμα έφερναν και αποτελέσμα στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ουσιαστικά δύο ήταν τα σχήματα που είχαν το μεγαλύτερο +/- κατά τη διάρκεια του αγώνα.

  • Με Φόστερ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Όγκουστ οι «πράσινοι» είχαν +5 με 12-7 σκορ, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη.
  • Με Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη μέτρησαν και πάλι +5 πόντους με 11-6 σκορ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη.
  • Με Νέντοβιτς, Φόστερ, Παπαπέτρου και Μπέντιλ το +/- βρέθηκε στο +4 με 7-3 σκορ, 1, ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος.
  • Με Φόστερ, Κασελάκη, Μπέντιλ και Παπαγιάννη είχε +3 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Όπερ και σημαίνει ότι με τον Μποχωρίδη στο παρκέ να οδηγεί τα συγκεκριμένα σχήματα, το επιμέρους σκορ ήταν 33-16 για τον Παναθηναϊκό με 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 7 λάθη.