Ρεάλ – Μπασκόνια: Ο «κακός δαίμονας» και η... κατοστάρα του πρώτου γύρου! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ρεάλ – Μπασκόνια: Ο «κακός δαίμονας» και η... κατοστάρα του πρώτου γύρου! (pics & vids)
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια είναι αντιμέτωπες για την 18η αγωνιστική και η Euroleague Greece θυμάται την εμφατική κατοστάρα επί των Μαδριλένων στον πρώτο γύρο, αλλά και την αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα του Λάσο.

Η διπλή 18η αγωνιστική είναι προ των πυλών με την 19η να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και τις ομάδες της Euroleague να προετοιμάζονται για ακόμα έναν «Γολγοθά».

Στο πλαίσιο του πρώτου παιχνιδιού της «διαβολοβδομάδας» η Ισπανία έχει εμφύλιο μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπασκόνια.

Οι δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους μεταξύ τους βρίσκονται σε εξαιρετικό... φεγγάρι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την 11η αγωνιστική και την ήττα από τον Ολυμπιακό, τρέχει ένα σερί με έξι συνεχόμενες νίκες επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που την φέρνει στην 4η προνομιακή θέση της βαθμολογίας.

Από την πλευρά της η Μπασκόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει την κακή αρχή της και να μπει σε δρόμο πρόκρισης.

Η εμφατική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της Euroleague έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και όχι απλά να κάνει μια νίκη, αλλά να την κάνει εμφατικά.

Μπορεί οι δυο ισπανικές ομάδες να βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις της βαθμολογίας, η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια πάντως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: 1 – 4

Οι δύο αντίπαλοι εκτός από τις φορές που βρίσκονται αντιμέτωπες για τις εγχώριες διοργανώσεις, έχουν βρεθεί άλλες 5 φορές και στα πλαίσια της Euroleague.

Σε αυτές τις φορές η Μπασκόνια φαίνεται πως έχει πάρει ολοκληρωτικά τον... αέρα των Μαδριλένων που έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις 1 νίκη.

Πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν την σεζόν 2015/16 για το TOP 16 όπου οι Βάσκοι επικράτησαν με 68 – 77, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της ίδιας σεζόν το αποτέλεσμα, έστω και δύσκολα, ήταν το ίδιο με την Μπασκόνια να παίρνει την νίκη με 89 – 88, με τον Γιάννη Μπουρούση και τον Μάικ Τζέιμς πραγματικά να κάνουν όργια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με 27 και 25 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Μπέρτανς έδωσε την νίκη με τρίποντο στην εκπνοή δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Η συνέχεια δόθηκε την περσινή χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται στις 25 Οκτωβρίου του 2016 την Μπασκόνια και για ακόμα μια φορά να χάνει με 87 – 91, ενώ γι' αυτή την ήττα πήρε το αίμα της πίσω καθώς νίκησε εκτός έδρας με 71 – 79 στην Βιτόρια.

Η κακή παράδοση συνεχίστηκε και την φετινή σεζόν.

Ένα από τα αποτελέσματα που «σόκαραν» στο άκουσμα τους ήταν η νίκη με 105 – 75 της Μπασκόνια επί των Μαδριλένων στις 14 Νοεμβρίου του 2017.

Οι Βάσκοι αποτελούν τον κακό δαίμονα της ομάδας του Λάσο και η προσεχείς αγωνιστική αποκτά νέο ενδιαφέρον, αφού ο Ντόνσιτς και η παρέα του περιμένουν με άγριες διαθέσεις το σύνολο του Μαρτίνεθ, που όμως έχει επίπεδα ψυχολογίας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Η... ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η Μπασκόνια δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την φετινή Euroleague. Συγκεκριμένα ξεκίνησε με τέσσερις ήττες ευρισκόμενη από πολύ νωρίς σε δύσκολη θέση. 'Αλλαξε προπονητή και αυτό έφερε αποτέλεσμα, αφού την 5η αγωνιστική κατάφερε έστω και δύσκολα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να κάνει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Ακολούθησε ακόμα μια ήττα από την Χίμκι, ενώ για την 7η αγωνιστική υποδέχονταν την Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής διοργάνωσης νίκησε με το εμφατικό 105 – 75 στέλνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη, ότι στην καλή της ημέρα μπορεί να κερδίσει εντυπωσιακά οποιονδήποτε.

Πέντε παίκτες της Μπασκόνια τέλειωσαν το ματς διψήφιοι, ενώ όλοι όσοι πάτησαν παρκέ κατάφεραν και σκόραραν.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μπουμπουά με 15 πόντους, ενώ από κοντά ήταν και ο Χουέρτας με 13 πόντους και 6 ασίστ. Πολύ καλός και ο Γκρέιντζερ με 12 πόντους και 5 ασίστ.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ούτε ένας παίκτης δεν είχε αρνητικό ranking, δεδομένο που δείχνει το εξαιρετικό βράδυ που βρέθηκαν κόντρα στους Μαδριλένους οι Βάσκοι.

Από την πλευρά την η Ρεάλ πάλευε μόνο με τον Ντόνσιτς που τέλειωσε το ματς με 18 πόντους και 4 ασίστ, ενώ μοναδική βοήθεια που βρήκε ήταν από τον Τάβαρες που σκόραρε άλλους 10.

Όλοι οι υπόλοιποι έμεναν στα ρηχά μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού.

Πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες με τα πράγματα να είναι πιο κρίσιμα από ποτέ, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να διατηρηθεί στις προνομιούχους θέσεις της βαθμολογίας, που με κόπο ανέβηκε, ενώ η Μπασκόνια μετά την εμφατική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ψάχνει ακόμα μια που θα την βάλει επιτέλους στις θέσεις πρόκρισης.

Μένει να δούμε αν η Ρεάλ θα ξεπεράσει την παράδοση και θα πάρει εκδίκηση για την... ζόρικη ήττα του πρώτου γύρου.