Ντόρσεϊ: O Χ-factor της Μακάμπι και η Εθνική! (pics & vids)

Ντόρσεϊ: O Χ-factor της Μακάμπι και η Εθνική! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ντόρσεϊ: O Χ-factor της Μακάμπι και η Εθνική! (pics & vids)
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ εξελίσσεται σε καθοριστικό παίκτη για τη Μακάμπι και το gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη που... ομόρφυνε το παιχνίδι της ομάδας του Σφαιρόπουλου, όντας ο X-factor της.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2019 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πει για τον Τάιλερ Nτόρσεϊ, ο οποίος τότε έπαιρνε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής: «Αγωνίστηκε μόνο τέσσερα λεπτά γιατί δεν είμαι χαρούμενος από το πώς έπαιξε. Πρέπει να παίξει καλύτερα, αν θέλει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες».

Αυτές οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή φαίνεται πως λειτούργησαν σαν... καμπανάκι για τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ, ο οποίος πλέον αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Μακάμπι στην προσπάθεια να πάρει πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.

H Εuroleague Greece γράφει για τον x-factor της Μακάμπι που έχει δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του λαού, η οποία τον... προετοιμάζει και για το Προολυμπιακό τουρνουά. Εκεί που μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο ατού για την Εθνική μας ομάδα στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

Τρίτος σκόρερ της Μακάμπι, εξαιρετικός σουτέρ

Ο Ντόρσεϊ είναι καθοριστικός για την επιθετική λειτουργία της Μακάμπι, όντας ένας από τους κινητήριους μοχλούς και κορυφαίους σκόρερ της ομάδας. Μετρά 9.6 πόντους και αποτελεί τον τρίτο σκόρερ των Ισραηλινών, οι οποίοι πλέον τον εμπιστεύονται και στηρίζουν πολλά σε εκείνον. Μόνοι οι Ουίλμπεκιν και Χάντερ είναι πάνω από τον Τάιλερ.

Η ομάδα του Σφαιρόπολου έχει βρει και έναν εξαιρετικό σουτέρ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Τάιλερ σουτάρει με 39%, αποτελώντας κίνδυνο -θάνατο για κάθε άμυνα.

Ο κορυφαίος στο ΣΕΦ και η παράσταση με Μπάρτσα-Βαλένθια

Το επίπεδο της Euroleague είναι πολύ υψηλό, ενώ είναι δύσκολο σε μια ομάδα σαν την Μακάμπι να είσαι πάντα εκ των κορυφαίων στο σκοράρισμα, σε κάθε βραδιά.

Από τα 27 ματς φέτος, ο Τάιλερ έχει βάλει πάνω από 10 πόντους σε 12 αναμετρήσεις. Σίγουρα θα ήθελε να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να βρίσκεται πάντα στις... επάλξεις στο σκοράρισμα. Βέβαια έχει να κάνει και με τον αντίπαλο και κατά πόσο θα του βγει το ματς.

Aπέναντι σε Ολυμπιακό, Μπάρτσα και Βαλένθια έκανε τις κορυφαίες εμφανίσεις του στη Euroleague.

Το career high του στη διοργάνωση είναι οι 19 πόντοι με Ολυμπιακό, Μπάρτσα και Βαλένθια. Και στα τρία αυτά ματς η Μακάμπι πήρε μεγάλες νίκες, οι οποίες ήταν χρυσάφι για τη συνέχεια και την προσπάθεια που κάνει να πάρει πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.

Μέσα στο ΣΕΦ ήταν απολαυστικός με 19 πόντους, 3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 23 στην αξιολόγηση, υπογράφοντας το εντυπωσιακό 90-65 της Μακάμπι.

Η τριποντάρα με τη Βαλένθια και η ασίστ νίκης κόντρα στον Ολύμπιακό

Μπορεί να είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ωστόσο ο Ντόρσεϊ έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του στα δύσκολα. Μέσα στην Ισπανία, η Μακάμπι έπαιξε ένα θρίλερ κόντρα στη Βαλένθια. Ο Τάιλερ πήρε την ευθύνη στα κρίσιμα και οδήγησε την ομάδα του σε ένα μεγάλο διπλό. Με το σκορ στο 80-81, εκτέλεσε για τρεις για το 80-84 και... σκότωσε τις νυχτερίδες, δείχνοντας την κλάση. Στη Μακάμπι έχει ωριμάσει πολύ το παιχνίδι του. Έχει μάθει να διαβάζει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ έχει βελτιωθεί αρκετά στον οργανωτικό τομέα. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ τράβηξε πάνω του 2 αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή, έδωσε στον Ουίλμπεκιν που σκόραρε για τρεις, χαρίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Το σημαντικό είναι ότι ο Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύεται σε οριακές καταστάσεις και ματς που θα κριθούν στο τελευταίο σουτ. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα στη φαρέτρα του Έλληνα τεχνικού. Ο Ντόρσεϊ νιώθει καλά στο Τελ Αβίβ και αυτό βγαίνει πάνω στο παρκέ.

Το κεφάλαιο Εθνική

Ο Ντόρσεϊ στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει και το προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνικη. Η ομάδα δεν έχει παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τάιλερ και σίγουρα θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Ικανότατος σουτέρ και εξαιρετικός στο τρίποντο, ένα θέμα που δείχνει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια για την Επίσημη Αγαπημένη. Ο Ντόρσεϊ θα λύσει τα χέρια του Πιτίνο, αφού πλέον έχει αποκτήσει εμπειρία και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η σεζόν που κάνει με την Μακάμπι θα τον βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία του, ενώ είναι ευχάριστα τα νέα και για την Εθνική, η οποία έχει ανάγκη από σκόρερ με τα χαρίσματα και το ρεπερτόριο του Τάιλερ. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να ήταν λίγο... άγουρος για την Εθνική για ορισμένους, αλλά πλέον είναι πανέτοιμος και μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στη μάχη της το καλοκαίρι. Λείπει πολύ το καλό σουτ του Ντόρσεϊ από την Επίσημη Αγαπημένη.