Πιτίνο: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να γίνει 'οργανισμός 1ης γραμμής', ίσως είμαι ο άνθρωπός σας!» (gTV)

Πιτίνο: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να γίνει 'οργανισμός 1ης γραμμής', ίσως είμαι ο άνθρωπός σας!» (gTV)

Πιτίνο: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να γίνει 'οργανισμός 1ης γραμμής', ίσως είμαι ο άνθρωπός σας!» (gTV)
Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην EuroLeague Greece και άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ εξήγησε και για ποιον λόγο δεν θα αναλάμβανε ποτέ τον «αιώνιο» αντίπαλο σε περίπτωση πρότασης. Τι είπε για τα playoffs με τη Ρεάλ, για το αν άξιζαν την πρόκριση οι «πράσινοι» αλλά και τον... Τσάβι Πασκουάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Όση ώρα και αν έχεις απέναντί σου τον Ρικ Πιτίνο, ποτέ δεν θα είναι αρκετή. Ας όψεται η έναρξη της προπόνησης του Παναθηναϊκού γιατί αλλιώς ακόμα... στο παρκέ του ΟΑΚΑ θα ήμασταν και θα συνομιλούσαμε μαζί του! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της gTV και στην EuroLeague Greece και πραγματικά είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει...

Φυσικά εκείνο που... καίει τους φίλους των «πρασίνων» έχει να κάνει με το μέλλον του και το αν θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Ο ίδιος, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του. Παρόλα αυτά με την ατάκα «ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου» έθεσε κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσει να κοουτσάρει την ομάδα και οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το οικονομικό!

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό και εξήγησε τον λόγο που δεν θα το έκανε ενώ για την περιπέτεια της ομάδας στα playoffs κόντρα στη Ρεάλ, είπε: «Δεν αξίζαμε το Final 4 και δεν είναι θέμα μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός στήθηκε λάθος». Επίσης έκανε εκ νέου αναφορά στο πρόβλημα της έλλειψης σουτέρ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σειρά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκείνος που απομάκρυνε τον Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο, αλλά οι... ίδιοι οι παίκτες.

Στάθηκε στο γεγονός ότι τον πληγώνει στην Ελλάδα «η έλλειψη σεβασμού» και έστειλε το δικό του μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν: «Σταματήσετε επιτέλους να αδικείτε τον πολιτισμό σας!» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ σύγκρινε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Τζούλιους Έρβινγκ λέγοντας ότι είναι «βγαλμένος από μια άλλη εποχή...»