Ο Πρίντεζης γράφει ιστορία και αποτελεί ξανά την ηγέτη του Ολυμπιακού!

Ο Πρίντεζης γράφει ιστορία και αποτελεί ξανά την ηγέτη του Ολυμπιακού!

Αντωνία Σπανού
Ο Πρίντεζης γράφει ιστορία και αποτελεί ξανά την ηγέτη του Ολυμπιακού!
Ο Γιώργος Πρίντεζης για ακόμα μια σεζόν αποτελεί την... κολώνα του Ολυμπιακού στην Euroleague και παράλληλα γράφει ιστορία στην διοργάνωση.

Χαιρετίσματα έστειλε ο Ντέιβιντ Μπλατ από την Ρόδο στον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βασίλη Σπανούλη που έμειναν στην Αθήνα να ξεκουραστούν για το παιχνίδι της Basket League κόντρα στον Κολοσσό.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο ηγέτες του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν έχουν διαφορετική διαχείριση και γίνεται προσπάθεια να παίρνουν τις ανάσες που χρειάζονται.

Για ακόμα μια σεζόν ο Γιώργος Πρίντεζης κάνει πολλή δουλειά για την ομάδα του. Αυτό που την χαρακτηρίζει φέτος είναι πάντως είναι ότι μοιάζει… αθόρυβη.

Ο «Πριντ» το καλοκαίρι προπόνησε το κορμί του και αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα στο παρκέ.

Είναι ο βασικός φόργουορντ του Ολυμπιακού και παίρνει βοήθεια είτε από τον Βεζένκοβ που προσπαθεί να μαθαίνει από την εμπειρία του Πρίντεζη, είτε από τον ΛεΝτέι που φαίνεται να νιώθει άνετα στην θέση «4» και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

Για να καταλάβει κανείς το κάνει για ακόμα μια σεζόν ο Έλληνας ηγέτης του Ολυμπιακού, αν δεν το έχει ήδη καταλάβει, είναι να ρίξει μια ματιά στους φετινούς αριθμούς του.

Ο «Πριντ» μένει στο παρκέ 25:54 και σε αυτόν τον χρόνο μετρά 12.3 πόντους με 56.1% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, αφού έδωσε ρεσιτάλ στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις, 60.7% στις βολές και παράλληλα κατεβάζει 5.3 ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και 1.2 ασίστ. Στο σύστημα αξιολόγησης έχει μαζέψει 14.3 βαθμούς, ενώ έχει και το εντυπωσιακό 34 από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Η συνολική συγκομιδή του στο PIR είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τον Ολυμπιακό, μετά από εκείνη του Μιλουτίνοφ, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» με τους 12.3 πόντους, ενώ σε αυτή την λίστα ακολουθεί ο Βασίλης Σπανούλης με 10.9 πόντους.

Αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές ο Πρίντεζης είναι και πάλι εντυπωσιακός, όπως όλες τις τελευταίες σεζόν, και δείχνει ότι και πάλι θα είναι εκείνος που μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη θα δείξουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

Παράλληλα με όσο χρόνο περνάει στο παρκέ συνεχίζει να γράφει ιστορία και κάνει ακόμα πιο λαμπρή την πορεία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε την πλούσια ευρωπαϊκή του καριέρα το μακρινό 2002/03 και από τότε πολύ νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Συνολικά έχει αγωνιστεί 16 σεζόν στην Euroleague και σε αυτές έχει καταφέρει τα ΠΑΝΤΑ. Έχει κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο και το 2012 έγινε ο πρωταγωνιστής σε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Το νικηφόρο του καλάθι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ έχει γραφτεί στην ιστορία και θα τον ακολουθεί για πάντα. Πάντως τα ιστορικά βιβλία της διοργάνωσης ακόμα γεμίζουν τις σελίδες τους με τα κατορθώματα τους, αφού ο «Πριντ» στον αγώνα με την Εφές και τους 10 πόντους που πέτυχε κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση με τους σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τους 2.743 πόντους έχοντας αγωνιστεί σε 266 παινχίδια, ξεπέρασε τον Μάρκους Μπράουν και πλέον συνεχίζει δυναμικά για να ξεπεράσει τον Μίλος Τεόντοσιτς και να βρεθεί στην πρώτη 5άδα, στην οποία θα βρει και τον Βασίλη Σπανούλη που είναι στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Ο Σέρβος γκαρντ έχει 2.807 και όσο μένει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ο Πρίντεζης μετρά αντίστροφα για να πλησιάσει και τελικά να τον περάσει. Μπροστά στον ίδιο και την ομάδα του υπάρχει η πρόκληση της Μπαρτσελόνα και κάμποσες θετικές αναμνήσεις ξυπνούν στον Έλληνα φόργουορντ και τον κόσμο της ομάδας του, καθώς από τα δικά του χέρια την σεζόν 2014/15 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προκριθεί στο Final 4 κόντρα στους μπλαουγκράνα.

Για ακόμα μια σεζόν ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι αποτελεί την ψυχή της ομάδας του. Τα τελευταία χρόνια, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, αλλά καταφέρνει πάντα να ξεπερνά τα εμπόδια και να γίνεται ο βασικός άξονας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η πορεία του με τα ερυθρόλευκα δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα με καμία άλλη, η ιστορία γράφεται στο φόντο των χρωμάτων της καρδιάς του και είναι δεδομένο ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης και συνεχίζει να παλεύει αφήνοντας την ψυχή του στο παρκέ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.