Τιλί: «Ό,τι καλύτερο η επιστροφή μου με νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Αντωνία Σπανού
Τιλί: «Ό,τι καλύτερο η επιστροφή μου με νίκη επί του Παναθηναϊκού»
Ο Κιμ Τιλί επέστρεψε στην δράση και δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ιδανικό ντεμπούτο, ενώ αποκάλυψε στην Euroleague Greece ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους άτυχους της φετινής σεζόν της Euroleague είναι ο Κιμ Τιλί. Ο Γάλλος φόργουορντ που αποκτήθηκε για να είναι εκείνος που θα συμπληρώσει τον Γιώργο Πρίντεζη στην προπόνηση του πρώτου αγώνα της διοργάνωσης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει εκτός κοντά στους 5 μήνες.

Οι συμπαίκτες του έκαναν αυτό που χρειαζόταν και πλέον ο Τιλί είναι σε θέση να βοηθήσει και εκείνος με την σειρά του τον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πήρε τα πρώτα του 12' και 08'' λεπτά συμμετοχής και έδειξε περίτρανα πόσο σημαντικά ήταν αυτά που έχασε η ομάδα του με την απουσία του.

Πέτυχε δύο πόντους, κατέβασε 5 ριμπάουντ είχε και μια ασίστ, ενώ έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, προσφέροντας και θέαμα με την τάπα πάνω στον Γκιστ.

Μετά το τέλος του αγώνα και με το χαμόγελο μόνιμα φορεμένο στα χείλι του (αν και το χαμόγελο είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Γάλλο ψηλό των «ερυθρόλευκων) ο Τιλί μίλησε στην Euroleague Greece για το ντεμπούτο του, την... φασαρία του ΟΑΚΑ, την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και τα επόμενα 6 παιχνίδια που όπως όλα δείχνουν και παραδέχτηκε και ο παίκτης όλα θα έχουν την σημασία τους μέχρι τον τελικό... στόχο που είναι το πλεονέκτημα έδρας.

«ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΕΥΡΙΚΟΣ»

Μάλλον δεν το είχε φανταστεί τόσο έντονο το ντεμπούτο του ο Κιμ Τιλί, αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι, ώστε να χρειαστεί να κάνει το step up σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει και τα τρία ματς που είχαν βρεθεί οι δύο αντίπαλοι και ακόμα μια ήττα θα έφερνε σε περίεργη ψυχολογία τους «ερυθρόλευκους».

Όντας σε εξαιρετική διάθεση ο Τιλί σχολίασε το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Euroleague, τα συναισθήματα του όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του είπε ότι θα πάρει χρόνο, ενώ δεν έκρυψε ότι ήταν νευρικός.

«Ήμουν λίγο νευρικός για το ντεμπούτο μου, πριν το παιχνίδι. Η πίεση που υπήρχε ήταν μεγάλη, γιατί θα ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Όταν μου ανακοίνωσε ο κόουτς ότι θα είμαι στο rotation, ήταν λίγο αγχωτικό.

Ειδικά όταν πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι σαν κι αυτό, με μεγάλη ιδιαιτερότητα σε ένα δύσκολο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ... Εγώ προσπάθησα να συγκεντρωθώ στον ρόλο μου, να φέρω ενέργεια, να παίξω άμυνα, να πάρω τα ριμπάουντ και όταν άρχισα να παίζω ένοιωσα καλά».

«ΝΟΙΩΘΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ»

Μετά από τόσους μήνες απουσίας, είναι λογικό ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ να χρειάζεται χρόνο, αλλά ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Σωματικά νοιώθω εξαιρετικά. Το πλάνο ήταν να επιστρέψω στον τελικό του Κυπέλλου, πριν δύο εβδομάδες, αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν έτοιμος σωματικά. Χρειαζόμουν κι άλλο χρόνο.

Τώρα όμως νοιώθω εξαιρετικά. Δουλέψαμε σκληρά αυτή την εβδομάδα στην προπόνηση και είχα την βελτίωση που χρειαζόμουν».

«Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Όπως σχεδόν όλοι οι ξένοι παίκτες που βιώνουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι, έτσι ο Κιμ Τιλί το βρήκε... ενδιαφέρον. Ο Γάλλος, όταν ρωτήθηκε για το πως το βίωσε, στάθηκε στην.. φασαρία που έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που δυσκόλεψε ιδιαίτερα την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του μέσα στο παιχνίδι.

«Το γήπεδο είχε πάρα πολύ φασαρία. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τους συμπαίκτες μου. Όλο το παιχνίδι προσπαθούσαμε να ακούσει ο ένας τον άλλον, ποιο ήταν το σύστημα, τι πρέπει να κάνουμε...

Ήταν πολύ δύσκολο ειδικά στην άμυνα να συνεννοηθούμε, αλλά στο τέλος είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κερδίσουμε εδώ».

«ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΟΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕ ΝΙΚΗ»

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό, μετά από περίπου 9 μήνες, αφού οι «πράσινοι» έτρεχαν ένα σερί 5 νικηφόρων παιχνιδιών, που ξεκίνησε από τους περσινούς 2 τελευταίους τελικούς της Basket League.

«Δεν το ήξερα αυτό», ήταν η απάντηση του Τιλί, που σχολίασε ότι η νίκη μαζί με την επιστροφή του δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα.

«Είναι σπουδαίο ότι είναι το πρώτο παιχνίδι που επέστρεψα, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και σπάσαμε αυτό το σερί. Δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Όλη την εβδομάδα προπονηθήκαμε πολύ σκληρά και αυτή η προσπάθεια ανταμείφθηκε. Πρέπει να πάρουμε αυτό το παράδειγμα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

«ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ, ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ»

Κλείνοντας, ο Τιλί σχολίασε τις εναπομείναντες αγωνιστές, αναγνώρισε ότι κάθε παιχνίδι και κάθε αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο, ενώ ήταν ξεκάθαρος για το πλεονέκτημα έδρας.

«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα, με την νίκη μας, για το πλεονέκτημα, αλλά έχουν μείνει 6 παιχνίδια ακόμα και έτσι όπως πάει κάθε παιχνίδι θα παίξει τον ρόλο του, μέχρι να έχουμε την τελική κατάταξη. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε το πλεονέκτημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.