Ντούμπλιεβιτς: «Είχα σκεφτεί να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Κούβαρης
Ντούμπλιεβιτς: «Είχα σκεφτεί να παίξω στον Παναθηναϊκό»
Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μιλάει στην EuroLeague Greece για το ματς με τον Παναθηναϊκό, το... παλιό «φλερτ» με τους «πράσινους», το matchup με τον φορμαρισμένο Γκιστ ενώ λέει κατηγορηματικά ότι οι «αιώνιοι» είναι τα φαβορί για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Όταν μια ομάδα προέρχεται από 10 σερί ήττες στην EuroLeague, έχοντας να «γευτεί» τη χαρά της επιτυχίας δύο «γεμάτους» μήνες και δη από τις 27 Οκτωβρίου, μόνο... επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί! Η Βαλένθια μετράει 3-11 ρεκόρ με αποτέλεσμα να «βυθιστεί» στην τελευταία θέση της κατάταξης μαζί με την Αναντολού Εφές.

Το γεγονός αυτό ωστόσο μοιάζει να ανήκει στο... παρελθόν σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος μίλησε στην EuroLeague Greece για το μεγάλο comeback που ετοιμάζει η ομάδα του! «Ήρθε η ώρα μας...» προειδοποιεί ο Μαυροβούνιος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος με τη σειρά του είχε απουσιάσει από τρία ματς της Βαλένθια τον περασμένο μήνα.

Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς των Ισπανών, έχοντας στην φετινή EuroLeague 10,5 πόντους κατά μέσο όρο με 53% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 82% στις βολές, 5,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,3 λάθη. Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και το matchup με τον Τζέιμς Γκιστ στις δύο ρακέτες με τον ίδιο να πιστεύει στον εαυτό του για την... αναχαίτιση του Αμερικανού παίκτη του Παναθηναϊκού.

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου στην EuroLeague και η Βαλένθια βρίσκεται στο 3-11. Θεωρείς ότι υπάρχει το περιθώριο για το μεγάλο comeback της ομάδας ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στα playoffs;

«Φυσικά και υπάρχει. Για όλες τις ομάδες ισχύει ότι θα βρεθούν σε καλή και σε άσχημη κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ ότι αυτήν την περίοδο επιστρέφουμε πιο δυνατοί από ποτέ και σίγουρα θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Σίγουρα θα κάνουμε τα πάντα στον δεύτερο γύρο για τη πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης».

Τι ήταν αυτό που πήγε λάθος μέχρι στιγμής για την Βαλένθια και έφτασε σε αυτό το σημείο;

«Από την αρχή της σεζόν είχε ξεκινήσει το πρόβλημα. Πολλοί παίκτες είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και δεν υπήρχε χρόνος ώστε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο μας. Όμως όπως σου είπα και πριν, έρχεται η ώρα μας...»

Εκτός από τον στόχο της EuroLeague, μπορείτε να κάνετε και πάλι την έκπληξη στην ACB;

«Σίγουρα θα προσπαθήσουμε! Και πέρυσι κανείς δεν το περίμενε ωστόσο τα καταφέραμε. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, όπως και συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Οπότε. Ναι. Η απάντησή μου είναι ότι μπορούμε».

Ο Έρικ Γκριν πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις. Είναι ο ηγέτης της Βαλένθια ώστε να κουβαλήσει την ομάδα μέχρι το τέλος;

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη και έναν από τους σταρ της ομάδας μας. Έχει βοηθήσει πολύ την Βαλένθια μέχρι στιγμής, είναι πολύ καλός σκόρερ και απλά πρέπει να συνεχίσει να παίζει με αυτόν τον τρόπο».

Όσον αφορά το ματς με τον Παναθηναϊκό; Θεωρείς και εσύ ότι έχει το καλύτερο momentum στην EuroLeague;

«Φυσικά! Πραγματικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα κάνει τα πάντα για να μας κερδίσει στην έδρα μας. Όμως θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί...»

Αν σου έλεγα να επιλέξεις ένα-δύο σημεία κλειδιά για το ματς, ποια θα ήταν αυτά;

«Σίγουρα θα έλεγα τα ριμπάουντ όπου θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ δουλειά και ομαδική δουλειά. Από εκεί και πέρα το να παλέψουμε σε κάθε φάση και σε κάθε κατοχή. Η ομάδα που θα παλέψει περισσότερο θα είναι και εκείνη που θα κερδίσει».

Καλείσαι να αντιμετωπίσεις τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος βρίσκεται στα καλύτερά του. Είναι η χειρότερη στιγμή για σένα για αυτό το matchup;

«Σίγουρα ο Γκιστ είναι πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός αθλητής, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η χειρότερη στιγμή για μένα. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και θα κάνω τα πάντα για να τον σταματήσω».

Παρόλα αυτά, και με δεδομένη την απουσία του Καλάθη, είναι ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός διαθέτει συνολικά μία πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Όλοι οι παίκτες παίζουν πολύ καλά και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους σταματήσουμε. Είδαμε και χωρίς τον Καλάθη όλοι έπαιξαν καλά και σίγουρα θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί.»

Με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα βρίσκονται στο Final 4;

«Το πιστεύω. Αν όχι και οι δύο, σίγουρα θα είναι η μία στο Final 4.»

Μετά την εξαιρετική σου σεζόν, αποφάσισες να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου με τη Βαλένθια. Δεν είχες κάποια πρόταση από την EuroLeague; Δεν σκέφτηκες να πας κάπου αλλού;

«Ναι είχα αρκετές προτάσεις, αλλά δεν σκεφτόμουν καμία άλλη ομάδα εκτός από τη Βαλένθια. Ήθελα να μείνω και έμεινα...»

Είχε τύχει να έχεις ενόχληση από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό; Είχες σκεφτεί το ενδεχόμενο να παίξεις στην Ελλάδα;

«Φυσικά. Όταν ήμουν πιο μικρός είχα σκεφτεί να παίξω στον Παναθηναϊκό. Όμως ήρθα στη Βαλένθια και πλέον η ευχή μου είναι να μείνω εδώ για πάντα».

Και κάτι άλλο. Το Μαυροβούνιο ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξε το καλοκαίρι απέναντι στην εθνική Ελλάδας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της. Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα με τον Γιάννη στο Eurobasket;

«Ναι όντως τον είχαμε αντιμετωπίσει. Αυτό που μπορώ να πω στα σίγουρα είναι ότι η Ελλάδα θα είχε πάρει μετάλλιο με τον Γιάννη.»