Λεκαβίτσιους: «Ακόμα και οι... φίλοι μου έλεγαν ότι ήταν η ευκαιρία μου»

Λεκαβίτσιους: «Ακόμα και οι... φίλοι μου έλεγαν ότι ήταν η ευκαιρία μου»

Γιώργος Κούβαρης
Λεκαβίτσιους: «Ακόμα και οι... φίλοι μου έλεγαν ότι ήταν η ευκαιρία μου»
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στην EuroLeague Greece για την... ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά λόγω της απουσίας του Νικ Καλάθη και στάθηκε σε αυτά που... δεν του είπε ο Πασκουάλ προκειμένου να παίξει καλά!

Αναμφίβολα εκείνος που τράβηξε την μεγαλύτερη προσοχή πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Μακάμπι, δεν ήταν άλλος από τον Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο λόγος ήταν απλός. Είχε κληθεί να «γεμίσει» τα παπούτσια του Νικ Καλάθη προκειμένου να καλύψει το -έτσι και αλλιώς- δυσαναπλήρωτο «κενό» του φυσικού ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ όχι μόνο στάθηκε επάξια στο παρκέ, όχι μόνο έδειξε περίσσιο μπασκετικό θράσος αλλά ήταν και εκείνος που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την τελική επικράτηση των «πρασίνων» και τη διατήρηση του αήττητου στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια ο μοναδικός που δεν είχε... αγχωθεί ήταν ο ίδιος ο Λεκαβίτσιους, ο οποίος λίγο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην EuroLeague Greece και με απόλυτη ψυχραιμία και αίσθηση του λόγου του, είπε: «Ήξερα ότι θα έπαιζα πολύ αλλά προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι. Έτσι είναι το παιχνίδι μου. Γνωρίζω ότι μπορώ να σταθώ καλά σε αυτό το επίπεδο. Έπαιξα πολύ, πήρα τα ελεύθερα σουτ, ευστόχησα και όλα πήγαν καλά.»

Πώς αντιδρούσε όμως όταν όλοι έκαναν λόγο για την μεγάλη του... ευκαιρία; «Γνωρίζω ότι όλος ο κόσμος μιλούσε για μένα και την ευκαιρία που θα είχα. Ακόμα και οι φίλοι μου, μου έλεγαν να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Δεν θα πω ψέμματα, ήξερα μέσα μου ότι ήταν ευκαιρία για μένα, απλά είμαι επαγγελματίας και προσπαθούσα να μην το σκέφτoμαι.»

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν φυσικά ο «x factor» του συγκεκριμένου αγώνα με τον Λεκαβίτσιους να αποκαλύπτει τι... δεν του είπε πριν από το παιχνίδι: «Ο κόουτς είναι πανέξυπνος. Και αυτό διότι δεν μου είπε κάτι πριν από το παιχνίδι και ούτε μου έδωσε κάποια ιδιαίτερη οδηγία. Έκανε πολύ καλή δουλειά γενικά...» ωστόσο αναφέρθηκε στην ομιλία του Καταλανού σε όλη την ομάδα με αφορμή το κακό ξεκίνημα που έχει στο ΟΑΚΑ.

Κάτι που άλλαξε άρδην απέναντι στην Μακάμπι, αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο στο ματς απολύτως συγκεντρωμένος για την τελική επικράτηση: «Ο κοουτς μας είπε ότι ξεκινάμε τα παιχνίδια πολύ άσχημα στο ΟΑΚΑ και στόχος μας ήταν να ξεκινήσουμε καλά. Το πρώτο ημίχρονο συνήθως είναι άσχημο ενώ στο δεύτερο ανεβαίνει η απόδοσή μας. Αυτή τη φορά κάναμε καλή δουλειά γιατί είχαμε και στα 40 λεπτά συγκέντρωση.»

Τι ήταν αυτό όμως που έκανε την διαφορά και δεν φάνηκε καθόλου η απουσία του Καλάθη; «Έλειπε ο Νικ και όλοι μας έπρεπε να κάνουμε επιπλέον δουλειά. Ο Μάρκους έπαιξε καλά, εγώ έπαιξα καλά, οι υπόλοιποι παίκτες το ίδιο και γι' αυτό είμαστε καλή ομάδα. Έχουμε βάθος στον πάγκο και παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τους άλλους όταν κάποιος απουσιάζει.»

Όσο για το ματς της Πέμπτης στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για την 14η αγωνιστική της EuroLeague; «Πάντα είναι δύσκολο να παίζει στο Βελιγράδι εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Και εκείνοι είχαν ματς, το πρόγραμμα είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες, αλλά εμείς πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε και καλές γιορτές!»