Περσινοί NBAers: Ο έλεγχος της πρεμιέρας! (pics)

Νίκος Καρφής
Περσινοί NBAers: Ο έλεγχος της πρεμιέρας! (pics)
Η Euroleague Greece μάζεψε τα πεπραγμένα των περσινών NBAers στην 1η αγωνιστική και έβαλε βαθμούς.

Λίγο πριν την 2η αγωνιστική, η Euroleague Greece συγκέντρωσε τα όσα έκαναν οι περσινοί ΝΒΑers στην πρεμιέρα και μοίρασε βαθμούς.

Μόνο ο Μίροτιτς πήρε το δεκάρι του!

Γιόνας Γερέμπκο (Χίμκι) - Βαθμός: 8

Η πρεμιέρα του Γερέμπκο στη Euroleague συνδυάστηκε με νίκη για τη Χίμκι. Μέτρησε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, βάζοντας το λιθαράκι του στην επικράτηση των Ρώσων. Σούταρε με 4/11 εντός πεδιάς και σιγά σιγά θα αρχίσει να εξοικειώνεται με τη Εuroleague. Από τους Ουόριορς πέρυσι στους Ρώσους φέτος, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

'Oμρι Κάσπι (Μακάμπι) - Βαθμός: 7

Επέστρεψε στην Euroleague μετά από την περιπλάνηση του στο ΝΒΑ και έδειξε έτοιμος να ηγηθεί της Μακάμπι. Ένας από τους λίγους που διασώθηκαν από την ήττα κόντρα στη Χίμκι, αφού τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα. Είχε 4/7 σουτ και δεν βοηθήθηκε από τους συμπαίκτες του στο να παλέψουν με αξιώσεις το ματς.

Tάιλερ Κάβανο (Άλμπα) - Βαθμός: 7

Μπορεί αρκετοί να μην τον θυμούνται, αλλά πέρυσι αγωνίστηκε σε 11 ματς με τους Τζαζ. Στην πρεμιέρα του στη Euroleague. Kόντρα στην Ζενίτ έκανε μεστό ματς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. έχοντας σημαντική συνεισφορά στον άνετη επικράτηση της Άλμπα Βερολίνου. Είχε 4/7 σουτ στην αναμέτρηση και 1 ασίστ.

Tάιλερ Ντόρσεϊ (Μακάμπι) - Βαθμός: 2

Δεν ήταν όπως το περίμενε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ το ντεμπούτο του στη Euroleague. Ο πρώην γκαρντ των Χοκς είχε μόλις 2 πόντους με τη φανέλα της Μακάμπι, ενώ ήταν άστοχος με 1/5 σουτ. Έμεινε μόλις 10 λεπτά στο παρκέ. Ο Σφαιρόπουλος στηρίζει πολλά σε αυτόν, αφού ο Ντόρσεϊ μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο με το σουτ του.

Λορέντζο Μπράουν (Ερυθρός Αστέρας) - Bαθμός: 2

Δεν κατάφερε να προσφέρει στον Ερυθρό Αστέρα ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ραπτορς. Έμεινε χαμηλά στους 3 ποντους με 1/4 σουτ, ενώ είχε 2 ριμπάουντ και 2 λάθη. Ο Μίλαν Τόμιτς περιμένει να ανεβάσει την απόδοση του ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Euroleague.

Κουίνσι Έισι (Μακάμπι) - Βαθμός: 5

Ακόμα ένας που εξερεύνησε τα... μονοπάτια της Euroleague. Eίχε 4 πόντους με 2/4 σουτ, αλλά βοήθησε στον τομέα των ριμπάουντ (8). Σίγουρα θα θέλει παραπάνω πράγματα τόσο από αυτόν όσο και από τον Τάιλερ ο Σφαιρόπουλος. Ψηλός που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη ρακέτα των Ισραηλινών.

Ουέσλι Τζόνσον (Παναθηναϊκός) - Βαθμός : 3

Έμεινε 20 λεπτά στο παρκέ και πήρε μόλις ένα τρίποντο στο οποίο ευστόχησε. Ήταν άστοχος στις βολές με 1/4, αλλά αυτό δεν στόιχισε στους πράσινους που πήραν τη νίκη. Είχε 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και σίγουρα η ποιότητα του είναι για πολύ παραπάνω πράγματα στη στατιστική.

Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός) Βαθμός: 7

Αν του δώσεις λίγα μέτρα σε... σκοτώνει. Ο Τζίμερ διάβασε υπέροχα την άμυνα του Ερυθρού που δεν του έδωσε το σουτ και μοίρασε έξυπνες πάσες στους συμπαίκτες του. Σε 25 λεπτά που πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ, είχε 11 πόντους με 3/6 σουτ, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) - Βαθμός: 1

Η Μπαρτσελόνα πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την Πόλη και... καθάρισε την Εφές, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Έμεινε στο παρκέ για 13 λεπτά και ήταν άποντος με 0/1 σουτ.

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα) - Βαθμός: 10

Ο έτερος πρώην ΝΒΑer ήταν απολαυστικός. Ο Threekola έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και τελείωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους και 9/16 σουτ. Κάθε φορά που η Εφές πήγαινε να πιστέψει στην ανατροπή, ο Μίροτιτς τους... σκότωσε με τα τρίποντα του. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έφυγε για το ΝΒΑ. Επέστρεψε δριμύτερος και δείχνει έτοιμος για να γίνει ο ηγέτης των Καταλανών.

Oυέιντ Μπάλντγουιν (Ολυμπιακός) - Βαθμός: 2

Δεν μπόρεσε να μπει ούτε λεπτό στο κλίμα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στην έδρα της Βιλερμπάν και ο πρώην παίκτης των Μπλέιζερς δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Πάτησε παρκέ για 14 λεπτά και είχε μόλις 2 πόντους, ενώ μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 3 λάθη. Μαζί με τον Τσέρι ήταν εκ των χειρότερων παικτών του Ολυμπιακού.

Ρον Μπέικερ (ΤΣΣΚΑ) - Βαθμός: 7

Κλέινουμε με τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ που έχει περάσει από τους Νικς. Οι Ρώσοι ήταν απολαυστικοί κόντρα στη Βαλένθια (71-96) και ο Ρον δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Μέτρησε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα σε 17 λεπτά, ενώ έδωσε και 3 ασίστ. Καλό ντεμπούτο σε ένα εκτός έδρας ματς.

Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν) - Bαθμός: 7

Η ποιότητα του είναι τεράστια και για αυτό τον λόγο περιμέναμε περισσότερα από αυτόν. Τον σώζουν τα 10 ριμπάουντ και οι 4 ασίστ, γιατί από πόντους έμεινε χαμηλά (6 με 3/9). Παίρνει 7άρι γιατί μπορεί πολύ καλύτερα στον επιθετικό τομέα. Αν βρει τα πατήματα του, θα είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους ψηλούς της Εuroleague.

Σέλβιν Μακ (Αρμάνι) - Βαθμός: 5

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τη Μπάγερν και ο Μακ σίγουρα θα ήθελε να κάνει καλύτερο ματς. Σκόραρε 6 πόντους με 3/7 δίποντα, μοίρασε 3 ασίστ και κατέβασε 4 ριμπάουντ. Τα 4 λάθη που έκανε του ρίχνουν τον βαθμό. Ο Μεσίνα τον πήρε για να δώσει λύσεις στην περιφέρεια και περιμένει πολλά από εκείνον.

*Δεν αγωνίστηκαν οι Κουφός, Μοζγκόφ και Στάουσκας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.