Ντόρσεϊ: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι στο Προολυμπιακό τουρνουά»

Ντόρσεϊ: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι στο Προολυμπιακό τουρνουά»

Γιώργος Κούβαρης
Ντόρσεϊ: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι στο Προολυμπιακό τουρνουά»
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στο gazzetta.gr λίγο μετά το τέλος του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και άφησε τα πάντα ανοικτά για το καλοκαίρι του 2020 και τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Πολύ λόγος έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ένας παίκτης τον οποίο ήθελε και περίμενε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ωστόσο εκείνος ζήτησε να απέχει από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα προκειμένου να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο ΝΒΑ. Κάτι που -τελικά- δεν έγινε ποτέ...

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ δεν βρήκε συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και αποφάσισε τελικά να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να εγκατασταθεί στο Τελ Αβίβ και να αποτελέσει ένα γερό όπλο στα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Βέβαια το γεγονός ότι έμεινε εκτός Εθνικής στο Παγκόσμιο, ούτε ακυρώνει αλλά ούτε και αποκλείει μελλοντική συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Άλλωστε ακολουθεί το Προολυμπιακό τουρνουά όπου η Εθνική μας θα προσπαθήσει να περάσει από συμπληγάδες προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Μιλώντας στο gazzetta.gr μετά το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο μεγαλύτερο ραντεβού του αθλητισμού ωστόσο δεν μπόρεσε να εγγυηθεί για τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά:

«Δεν μπορώ να το πω ακόμα αυτό. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Υπάρχει μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας και θα δούμε τι θα γίνει όταν τελειώσει» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος θα ήθελε να είναι στην 12άδα της Εθνικής σε περίπτωση που εξασφαλίσει το ένα εισιτήριο για το Τόκιο: «Ελπίζω να είμαι του χρόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά η ομάδα θα επιστρέψει πιο δυνατή. Άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ πιο σημαντική διοργάνωση και ευελπιστώ να είμαι στην ομάδα».

Όσο για την παρουσία της Εθνικής στην Κίνα; «Ναι είδα κάποια ματς αλλά όχι όλα. Και αυτό διότι είχαμε φιλικά με την Μακάμπι και ταξιδεύαμε συνέχεια. Σίγουρα είχαμε πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Ουσιαστικά για ένα ματς δεν τα καταφέραμε» ενώ σε ερώτηση για το πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η Εθνική με εκείνον στο ρόστερ, είπε: «Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα με εμένα στην Εθνική, αλλά όπως σου είπα είχαμε πολύ καλή ομάδα και τα παιδιά προσπάθησαν πολύ.»

Ο ίδιος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι θα τον βοηθήσει αρκετά ενόψει EuroLeague η εμπειρία του από την παρουσία του στις Εθνικές λέγοντας ότι «σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία μου στην Εθνική ομάδα ώστε να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατόν και στα ματς της EuroLeague. Άλλωστε ξεκίνησα να παίζω με τις μικρές Εθνικές από τότε που τελείωσα το λύκειο οπότε έχω κάποια εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σίγουρα χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής. Είναι ακόμα η αρχή. Παρόλα αυτά τα ματς της preseason με βοήθησαν πολύ ώστε να μπω στο κλίμα της ομάδας και της EuroLeague. Θέλω να είμαι 100% έτοιμος όταν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς.»

Η Μακάμπι έχει δείξει καλά δείγματα γραφής στα πρώτα φιλικά και όπως είπε «αρχίσαμε να νιώθουμε πώς θα είναι τα ματς της EuroLeague. Μαθαίνουμε ακόμα ο ένας τον άλλον, βάζουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία και δουλεύουμε σε κάθε προπόνηση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρχίσει να δένουμε και να βγάζουμε κάτι καλό προς τα έξω. Πρώτα απ' όλα προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό μέσα από την άμυνά μας όπου θέλουμε να είμαστε πολύ καλοί. Κάθε μέρα κάνουμε και ένα βήμα προόδου...»

Όσο για την μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ΝΒΑ; «Είναι διαφορετικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Αυτό μπορώ να πω. Στο ΝΒΑ για παράδειγμα υπάρχουν περισσότεροι ανοικτοί χώροι από τη στιγμή που δεν μπορεί ο αμυντικός να καθίσει μέσα στη ρακέτα. Στην Ευρώπη μπορεί να καθίσει όση ώρα θέλει. Αυτό από μόνο του κάνει την διαφορά και ουσιαστικά αλλάζει όλο το παιχνίδι. Μπορεί να ακούγεται ως λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.