Με «killer» Mάικ Τζέιμς η Αρμάνι βλέπει playoffs! (pics & vids)

Με «killer» Mάικ Τζέιμς η Αρμάνι βλέπει playoffs! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Με «killer» Mάικ Τζέιμς η Αρμάνι βλέπει playoffs! (pics & vids)
Η ασταθέσταση Αρμάνι της περασμένης σεζόν, δείχνει να βρίσκει φέτος τον απόλυτο ηγέτη στο πρόσωπο του Μάικ Τζέιμς και η Euroleague Greece γράφει για τον παίκτη που την κάνει να... φλερτάρει με τα playoffs.

Σίγουρα η περσινή σεζόν στην Euroleague αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για την Αρμάνι.

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα το τέλος της Regular season να τους βρει μια θέση πάνω από τον... πάτο της βαθμολογίας.

Το ρεκόρ τους (10-20) ήταν απογοητευτικό, με αποτέλεσμα ο σύλλογος του Μιλάνου να χρειάζεται αλλαγές στο ρόστερ για να είναι ανταγωνιστικός στην αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Ο ηγέτης που δείχνει τον δρόμο

Στο Μιλάνο ήρθαν νέα πρόσωπα, όπως ο Ντέλα Βάλε, ο Μπρουκς, ο Μπερνς, αλλά η προσθήκη που αλλάζει επίπεδο την Αρμάνι είναι δίχως αμφιβολία ο Μάικ Τζέιμς.

Οι Ιταλοί έβαλαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που θέλει να είναι το πρώτο... βιολί και με τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, δείχνει να μπορεί να το υποστηρίξει.

Με τις φανέλες της Λαμποράλ Κούτσα και του Παναθηναϊκού, οι λάτρεις της Euroleague τον έχουν απολαύσει σε ρεσιτάλ στην επίθεση. Τώρα ήρθε η σειρά εκείνων της Αρμάνι να... ερωτευτούν την τρέλα του Τζέιμς.

Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» αποχωρίστηκαν έναν εκ των κορυφαίων παικτών τους στην επίθεση που μπορούσε να... καθαρίσει με ευκολία ένα δύσκολο ματς και εκείνοι της Αρμάνι αισθάνονται ευτυχισμένοι, αφού ο Αμερικανός γκαρντ που έχει παίξει και στο ΝΒΑ, είναι όλα τα λεφτά στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Μέχρι στιγμής η ομάδα του Πιανιτζιάνι βρίσκεται στο 3-1 και ήδη έχει φύγει με το διπλό από την έδρα της Μποντούτσνοστ και φυσικά από το ΣΕΦ, κάνοντας ένα σπουδαία παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό (99-75).

Το τελευταίο θύμα της είναι η Χίμκι, η οποία έκανε το λάθος να κάνει φάουλ στον Μάικ Τζέιμς σε προσπάθεια για τρίποντο και εκείνος την... τιμώρησε βάζοντας και τις 3 βολές.

Κάνει... θραύση σε πόντους, ασίστ και index

Η συνεισφορά του Τζέιμς στο παιχνίδι και στις νίκες της Αρμάνι φαίνεται έξοχα και μέσα από την γλώσσα των αριθμών.

Ο γκαρντ των Ιταλών είναι στην πρώτη 3άδα της Euroleague σε 3 βασικές στατιστικές κατηγορίες.

Βρίσκεται στην 2η θέση του σκοραρίσματος, αφού βάζει 20.2 πόντους ανά ματς. Εξαιρετικός είναι και στον οργανωτικό τομέα, μετρώντας 6.25 ασίστ, κάτι που τον τοποθετεί στην τρίτη θέση της λίστας.

Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης, τον συναντάμε 3ο, καθώς συγκεντρώνει 20 βαθμούς ανά ματς.

Έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, κάτι που δείχνει να του πηγαίνει πολύ.

Το show μέσα στο ΣΕΦ

Δεν είναι εύκολο να περάσεις από το ΣΕΦ, πόσο μάλλον για την Αρμάνι, η οποία πέρυσι σε πολλά ματς... εκνεύριζε ακόμα και τους πιο πιστούς φιλάθλους της. Όμως φέτος είχε στο δυναμικό της έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, από τις κόντρες στα αιώνια ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός απέναντι στην ομάδα του Μπλατ, σκοράροντας 22 πόντους, μοιράζοντας 5 ασίστ και συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Και επειδή του αρέσει πάντα την ευθύνη, δεν έμεινε εκεί.

Στο επόμενο ματς με την Χίμκι του Μπαρτζώκα ήταν clutch, οδηγώντας την Αρμάνι σε μια σπουδαία νίκη.

Ο γκαρντ της Αρμάνι κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ευστόχησε στη συνέχεια και στις 3, κάνοντας το 81-80.

Δεν μπορείς ποτέ να κοιμάσαι ήσυχος με τον Τζέιμς, αφού είναι ένα πραγματικό μαμούνι που μπορεί να σε... σκοτώσει με πολλούς τρόπους.

Tην ανεβάζει σε επιθεση και άμυνα

Η παρουσία του έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο επιθετικό παιχνίδι της Αρμάνι. Η ομάδα του Μιλάνου έχει την 5η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 86.7 πόντους. Φυσικά οι 20.2 πόντοι που βάζει ανά παιχνίδι, παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την θέση της Αρμάνι.

Ακόμα καλύτερα είναι τα αποτελέσματα στην άμυνα. Οι Ιταλοί φιγουράρουν στην 2η θέση της λίστας, καθώς δέχονται μόλις 79.2 πόντους. Ο Τζέιμς έχει 1 κλέψιμο μέσο όρο, με τον Νέντοβιτς να... κλέβει 2.3 μπάλες ανά παιχνίδι.

Tην αγωνιστική περίοδο 2017-18 ο σύλλογος του Μιλάνου είχε την χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση, αφού δεχόταν 85.8 πόντους μέσο όρο. Αυτό δείχνει πολλά.

Έχει τον τρόπο να την βάλει στα playoffs

Τα playoffs είναι μια άγνωστη λέξη για την Αρμάνι τα τελευταία χρόνια. Οι Ιταλοί αγνοούν τα... playoffs από την σεζόν 2013-14, τότε που αντιμετώπισαν την Μακάμπι, αλλά με σκορ 3-1 οι Ισραηλινοί τους απέκλεισαν.

Τα ρεκόρ τους τα επόμενα χρόνια ήταν απογοητευτικά.

Την σεζόν 2014-15 είχαν 9 νίκες και 15 ήττες στο TOP 16 της Euroleague, ενώ την επόμενη μέτρησαν ρεκόρ 3-7 στη regular season.

Τραγικά ήταν τα αποτελέσματα τις 2 επόμενες σεζόν, αφού η ομάδα του Μιλάνου τελείωσε με 8-22 πρόπερσι και 10-20 πέρυσι. Όμως στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η Αρμάνι βρίσκεται στο 3-1 και δείχνει ικανή να κρατηθεί κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs ως το τέλος.

Η ομάδα έχει στο ρόστερ της έναν παίκτη με πνεύμα νικητή που δεν φοβάται να πάρει την μπάλα όταν «καίει». Έχει την στόφα ηγέτη να καθαρίζει οριακά ματς (όπως αυτό με την Χίμκι και παλιότερα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Λαμποράλ Κούτσα), αλλά και να βγαίνει μπροστά σε δύσκολες έδρες όπως το ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός έχει πάρει από το... χεράκι την Αρμάνι και θέλει να την οδηγήσει μέχρι τα playoffs. Συνήθισε τα τελευταία χρόνια να φτάνει στα playoffs και θα θυμώσει πολύ αν δεν τα καταφέρει με την ομάδα του Πιανιτζιάνι.

Aπόψε ετοιμάζεται για άλλο ένα show κόντρα στην Εφές (21:45).

In Μike James we trust!