Τι έκανε ο Τραμπ την ώρα της εισβολής στο Καπιτώλιο: «Φρίκαραν οι συνεργάτες του», το tweet δημοσιογράφου του CNN

Gazzetta team
Τι έκανε ο Τραμπ την ώρα της εισβολής στο Καπιτώλιο: «Φρίκαραν οι συνεργάτες του», το tweet δημοσιογράφου του CNN
Όσο συνεχίζονταν τα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ απέφευγε να τα καταδικάσει σθεναρά και μετέδωσε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά από πιέσεις των συνεργατών του, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Σοκαρισμένος παρακολούθησε χτες ο πλανήτης τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν μέσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος κάτι που ο ίδιος ο Τραμπ είχε ενθαρρύνει λίγες ώρες νωρίτερα.

Αργότερα ζήτησε από τους υποστηρικτές του να φύγουν από εκεί, συνεχίζοντας όμως να πυροδοτεί την κατάσταση λέγοντας «ακόμα και αν μας έκλεψαν στις εκλογές»

Από την εισβολή μία οπαδός του σκοτώθηκε αφού δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ, βουλευτές, γερουσιαστές και δημοσιογράφοι έτρεχαν να καλυφθούν.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει χώρους του κτιρίου μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών σε κοντινά κτίρια.

Τι έκανε ο Τραμπ εκείνη την ώρα

Εκείνη την ώρα ο Τραμπ ήταν κλεισμένος μέσα στο Λευκό Οίκο και από τη μία μιλούσε συνεχώς για την ήττα του, μιλώντας για «προδοσία» αφού ο Πενς αρνήθηκε να μπλοκάρει την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Όπως όμως αναφέρει μια δημοσιογράφος του CNN Κάιτλαν Κόλινς στο Twitter, o Τραμπ σχεδόν απολάμβανε όσα συνέβαιναν: «Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συγκλονίστηκαν από την αντίδραση του Τραμπ όταν ο όχλος των οπαδών του πήγε στο Καπιτώλιο. Μου περιέγραψαν ότι σχεδόν είχε ενθουσιαστεί με την εξέλιξη, επειδή έτσι εκτροχιαζόταν η επικύρωση. Πραγματικά, φρίκαραν», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ