Τραμπ για Καπιτώλιο: «Μας έκλεψαν στις εκλογές αλλά γυρίστε σπίτι» (vids)

Gazzetta team
Τραμπ για Καπιτώλιο: «Μας έκλεψαν στις εκλογές αλλά γυρίστε σπίτι» (vids)
Με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο.

Με ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους διαδηλωτές που έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο πως «πρέπει να πάτε σπίτια σας τώρα. Πρέπει να έχουμε ειρήνη».

Επανέλαβε τους αστήρικτους ισχυρισμούς του για νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Τζο Μπάιντεν καταδικάζει την «εξέγερση» που είναι σε εξέλιξη στο Καπιτώλιο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «εξέγερση» που είναι σε εξέλιξη στο Καπιτώλιο, όπου οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έσπειραν το χάος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

«Η δημοκρατία μας βιώνει άνευ προηγουμένου επίθεση», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας από το Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, καλώντας τον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο να πάει μπροστά στις κάμερες να ζητήσει «να τερματιστεί αυτή η πολιορκία» στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Ιβάνκα Τραμπ: Αποκάλεσε τους διαδηλωτές «πατριώτες», το διέγραψε και ανακατασκεύασε

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας retweet του Αμερικανού προέδρου, έγραψε ότι «οποιαδήποτε παραβίαση ασφάλειας ή έλλειψη σεβασμού στην επιβολή του νόμου μας είναι απαράδεκτη». Στη συνέχεια, η Ιβάνκα Τραμπ διέγραψε το tweet και σε επόμενο ανασκεύασε τη δήλωσή της.

«Όχι. Η ειρηνική διαμαρτυρία είναι πατριωτική. Η βία είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί με τους πιο δυνατούς όρους».