Λαμία-ΑΕΛ: Τα επιχειρήματα των δύο ομάδων

Gazzetta team
Λαμία-ΑΕΛ: Τα επιχειρήματα των δύο ομάδων

bet365

Η αναμέτρηση του ΔΑΚ που δεν έγινε ποτέ έχει μπροστά της πολλά… ημίχρονα και ας δούμε σε απλά ελληνικά και μακριά από άρθρα, νομικούς όρους και άλλα συναφή, τι ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενες πλευρές
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα. |21+
Αρκετά… ημίχρονα θα δούμε ακόμη μέχρι να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με το παιχνίδι της Λαμίας με την ΑΕΛ που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 6 του μηνός αλλά δεν έγινε ποτέ.
Η ανάκληση 10 δελτίων των «βυσσινί», όλων των χειμερινών τους μεταγραφών δηλαδή, αποτέλεσε την «αφορμή» για ένα «γαϊτανάκι» δηλώσεων, αντεγκλήσεων και διαξιφισμών και που οδήγησε στην απόφαση για τη μη τέλεση της αναμέτρησης.
Σήμερα (8/2) περίπου 48 ώρες μετά έχουμε εικόνα όχι σε ότι αφορά την τύχη του, αλλά για τις επιδιώξεις των εμπλεκόμενων πλευρών και πιο συγκεκριμένα των δύο ομάδων, αφού ας μην λησμονούμε πως διακυβεύονται τρεις πολύτιμοι για τη συνέχεια βαθμοί και ο αγώνας έχει τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι της ουράς, άρα είναι «εξάποντος».
Στη Λαμία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αφού από το ΔΑΚ το λένε από την πρώτη στιγμή πως επί της ουσίας είναι οι απλοί παρατηρητές μίας διένεξης τρίτων. Οπως ισχυρίζονται χαρακτηριστικά εκείνοι κατέβηκαν κανονικά στο γήπεδο και ενημερώθηκαν πως δεν θα υπάρξει σέντρα επειδή υπάρχουν διαφορές μεταξύ της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΕΛ) και της ΕΠΟ. Η δική τους θέση είναι απλή. «Ο αγώνας δεν έγινε για κάποιον λόγο, δεν μας αφορά και δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Το πώς και το γιατί οδηγηθήκαμε εδώ δεν είναι δικό μας ζήτημα. Από τη στιγμή που φταίνε άλλοι που δεν αγωνιστήκαμε, εμείς πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Στον αντίποδα οι «βυσσινί» έχουν πολλαπλά «μέτωπα», αφού ναι μεν αναγνωρίζουν πως υπήρχε ανάκληση των δελτίων τους, αλλά η υπερασπιστική τους γραμμή, τουλάχιστον όπως διαφαίνεται, έχει δύο κατευθύνσεις. Αρχικά θεωρούν πως κακώς η Ομοσπονδία πήρε τη σχετική απόφαση και δεν έπρεπε να απαγορέψει τη συμμετοχή των 10 ποδοσφαιριστών της στο παιχνίδι και σε συνέχεια αυτού στέκονται και στο χρονικό σημείο που τους κοινοποιήθηκε που ήταν περίπου 2,5 ώρες πριν από τη σέντρα. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος.
Το έτερο έγκειται στη μη τέλεση της αναμέτρησης, ότι δηλαδή υπήρξε παρατυπία. Πιο συγκεκριμένα τονίζουν και προφανώς εκεί θα σταθούν ενώπιων των αρχών, πως ναι μεν επέμειναν πως θα χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον τους 7 από τους 10 ποδοσφαιριστές τους που ανακλήθηκαν τα δελτία τους (τόσοι είχαν δηλωθεί στο αρχικό σχήμα), αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε μη διεξαγωγή του ματς. Αντίθετα έπρεπε να γίνει και μετά να υπάρξει ένσταση από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο, οπότε τον λόγο θα είναι η αθλητική δικαιοσύνη. Αρα προφανώς επιδιώκουν να μην θεωρηθούν εκείνοι υπαίτιοι της μη διεξαγωγής του ματς. «Επρεπε να παίξουμε και μετά οι αρχές να αποφάσιζαν αν χρησιμοποιήσαμε ή όχι παράνομα κάποιον ποδοσφαιριστή, εφόσον ο οποιασδήποτε έκανε ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης. Αυτό είναι το σωστό. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε, αλλά ο ρέφερι (σ.σ. Κουτσιαύτης) έκλεισε το φύλλο αγώνος», αναφέρουν σχετικά.
Αρα επί της ουσίας η μεν Λαμία ισχυρίζεται, σε απλά ελληνικά για μην μπερδευόμαστε με άρθρα 17, 18 κτλ όπως και με νομικούς όρους αφού λίγοι έχουν σχετικό πτυχίο, πως από τη στιγμή που η αναμέτρηση δεν έγινε με υπαιτιότητα της ΑΕΛ όπως αναφέρει το φύλλο αγώνος τότε θα πρέπει να της κατακυρωθεί, οι δε «βυσσινί» πως κακώς δεν διεξήχθη, αφού έπρεπε να γίνει και ύστερα να υπάρξουν οι όποιες ενστάσεις, ότι εκείνη είπε «παίζουμε» και ο διαιτητής από μόνος του και χωρίς λόγο πήρε την πρωτοβουλία να μην το αρχίσει. Παράλλληλα θεωρεί πως η ΕΠΟ κακώς προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα