Λαμία-ΑΕΛ: Το χρονικό της μη διεξαγωγής του αγώνα (vids)

Gazzetta team
Λαμία-ΑΕΛ: Το χρονικό της μη διεξαγωγής του αγώνα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι στο πώς φτάσαμε στη μη διεξαγωγή της σημερινής αναμέτρησης και καταγράφει όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά την οριστική του αναβολή
Μόνο μπάλα δεν είδαμε σήμερα (6/2) στο «Αθανάσιος Διάκος», όπου η Λαμία είχε προγραμματιστεί να υποδεχθεί την ΑΕΛ στο μεγάλο ντέρμπι της ουράς, σε έναν αγώνα όμως που δεν έγινε ποτέ.
Το ματς ξεκίνησε νωρίς και κράτησε αρκετές ώρες, μόνο που δεν είχε δράση, γκολ και σασπένς, αλλά δηλώσεις, καταγγελίες και πλέον τον λόγο έχει αθλητική δικαιοσύνη.
Οι αποστολές αφίχθηκαν, οι παίκτες βγήκαν για ζέσταμα και η ΑΕΛ δήλωσε 7 νέα αποκτήματα στους πρώτους 11, ενώ ακόμη δύο ήταν στον πάγκο. Για την ιστορία η Λαμία θα ξεκινούσε με τον Επασί στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά,τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στα «6αρο-8άρια», τον Βασιλακάκη ένα κλικ πιο μπροστά, τους Ντέλετιτς, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Καραμάνο στην κορυφή της επίθεσης. Οι μεν φιλοξενούμενοι θα είχαν τον Μπάγιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Χουσίνο, Ζίζιτς, Μαξιμένκο στα στόπερ, τον Γκράουρ δεξιό μπακ-χαφ, τον Γιακιμόφσκι αριστερό, τους Κολομπίνο, Νικολιά, Μπεν Χατίρα στον άξονα και τους Ακούνια, Ντουρμισάι επιθετικό δίδυμο.
Ξαφνικά όμως και δευτερόλεπτα πριν αρχίσει το παιχνίδι είδαμε τους πάντες να αποχωρούν. Τα ball boys να μαζεύουν τα μπάλες και banners, τους πάγκους να αδειάζουν και όλοι κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα επισημοποιήθηκε πως ο ρέφερι Κουτσιαύτης (για την ιστορία στις εξέδρες ήταν και Αγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπργκ και Varίστας ο Ολλανδός Ροντ Ντιπέρνικ, που θα είναι και στο αυριανό ΑΕΚ-Αρης) ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους νέους, εκείνοι όμως ενέμειναν στην απόφασή τους και παρότι θα μπορούσαν να παρατάξουν ομάδα, είπαν «όχι».
Αυτόματα ο διαιτητής αντί για σφύριγμα έναρξης δεν άρχισε τον αγώνα και ο Κούγιας με γραπτή του δήλωση εξαπέλυσε «επίθεση» κατά πάντων. «Εχω αντιληφθεί τον πανικό της εγκληματικής οργάνωσης, που στην ουσία κάνει κουμάντο στην Ε..Π.Ο. Η ενέργεια της Ε.Π.Ο. είναι εντελώς παράνομη. Οι αγράμματοι και ανεπάγγελτοι αυτοί της ΕΙΜ, μάλλον αγνοούν τις κυβερνητικές αποφάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μάλιστα οι γηπεδούχοι έδειξαν να θεωρούν βέβαιη την κατακύρωση του αγώνα σε εκείνους, αφού ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έδειχνε το σκορ 3-0 υπέρ τους!
Πλέον απομένει να δούμε τις κλήσεις που θα υπάρξουν, ώστε να αποσαφηνιστεί με τι και αν (οι αρχές θα το αποφασίσουν) κινδυνεύει η Λάρισα, αν και όλα δείχνουν πως θα οδηγηθεί να απολογηθεί ότι το ματς δεν έγινε με υπαιτιότητά της. Αλλωστε κάτι ανάλογο, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, αναφέρεται και στο φύλλο αγώνος που έκλεισε αρκετά μετά. Κάτι που αν αποδειχθεί κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει πως το παιχνίδι θα κατακυρωθεί 3-0 υπέρ της Λαμίας και η ΑΕΛ θα κληθεί να καταβάλει και πρόστιμο. Την ίδια στιγμή η πλευρά της τελευταίες συνεχώς αναφέρει πως η ΕΠΟ αποφάσισε λάνθασμένα να ανακαλέσει τα δελτία των παικτών της και από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η αθλητική δικαιοσύνη.
Η διοργανώτρια αρχή στην ανακοίνωσή της για την αναβολή της αναμέτρησης ανέφερε «ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 18 του ΚΑΠ της ΕΠΟ».
Ανατρέχοντας στο άρθρο 18 του ΚΑΠ βλέπουμε πως τονίζεται ότι «Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α' και β' της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα